HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > UTAZÁS > Ázsia

Ázsiában elkészült a hordozható parkolóhely, amely segítségével bárhol leparkolhatunk autónkkal.
Miután tavaly májusban rendeződött a polgárháborús feszültség Sri Lankán, a sziget ismét kedvelt és továbbra is megfizethető célpontja az egzotikus utazások kedvelőinek.
A 750 milliárd forintból épült Burdzs Dubai 828 méter magas, és alig öt év alatt húzták fel
A fizetésképtelenséggel fenyegető adósságválság ellenére folytatódnak a megaprojektek Dubajban
Hófehér homok a tengerparton, örök forróság, luxusnyaralások - legtöben így gondolnak Thaiföldre. Íme néhány érdekesség, amelytől még vonzóbbá válik a mosoly országa
Megépítette eredeti méretben Noé bárkáját egy hongkongi milliárdos testvértrió. A legújabb kori bárka nem állatok megmentésére készült, hanem szállodaként fog üzemelni.
Semmiképpen ne szexeljünk nyilvános helyen, sőt az érzelmeink kimutatásától is tartózkodjunk. Szoknyánk/nadrágunk legyen megfelelő hosszúságú, és ne legyen átlátszó. Aki nem így viselkedik, börtönbe is kerülhet.
Thaiföld, a világ egyik legnépszerűbb turistacélpontja március 6-tól június 4-ig egyoldalú, átmeneti vízumdíj-mentességet vezetett be kizárólag turisták részére, jelentette be a bangkoki külügyminisztérium.
A Holt-tenger vízszintjének drámai csökkenésére hívják fel a figyelmet a darmstadti (Németország) műszaki egyetem kutatói Shahrazad Abu Ghazleh vezetésével.
A brit hadsereg mellett a British Múzeum is felajánlotta a segítségét ahhoz a nagyszabású kezdeményezéshez, amelynek keretében múzeumot alakítanának ki Szaddám Huszein egykori baszrai palotájában.
Dubai – Az évszázad buliján van túl több mint kétezer híresség, akik a világ legdrágább hotelje, az Atlantis Palm Jumeirah nyitó partiján vettek részt.
A luxusüdülőhelyeiről ismert Maldív-szigetek új elnöke azt tervezi, hogy a dél-ázsiai ország új földterületeket vásárol, ha a szigetcsoport egy részét elnyelné a víz a globális felmelegedés következtében.
Sri Lankán élvezhetjük az Indiai-óceán meleg áramlatait, az ősi, buddhista romvárosok varázsát, és az itt lakók vendégszeretetét.
Brazíliát a legtöbben igazi trópusi paradicsomként képzelik el, és nem is tévednek, ám a bulizós helyiek, a meleg tengerpartok, az Amazonas érintetlen vidéke mellett ott van a másik Brazília, a szegénység, a bűnözés, az utcai háborúk és a járványok földje. Utazás előtt nem árt alaposan előre tájékozódni a környékről, ahová készülünk, mert – különösen a nagyvárosokban – könnyen egy lövöldözés kellős közepén találhatjuk magunkat
Lassan kezdődik a főszezon Dubai-ban. Nem mintha nyáron üresek lennének az arab városállam szállodái, de azért a 40 fokos hőséget nem mindenki vállalja be, novembertől április viszont egész kellemes az idő, és rögtön nagyobb kedvvel indulhatunk felfedezni a látnivalókat. Amiből, valljuk be, nincs hiány.

Következő Utolsó