HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > IT > Szoftver

A Microsoft saját fejlesztésű vírusirtója, a Microsoft Security Essentials elbukott a német biztonsági cég, az AV minősítésén - írja a bcs.org. A tesztet szeptemberben és októberben végezték az otthon használt biztonsági programok között. Valós forgatókönyveket futtattak le, majd nulla és hat között pontozták a programokat három különböző kategóriában: védelem, javítás és használhatóság.
Teljes átalakuláson megy át a világ, mert végre megszabadulhatunk a kényszerből elviselt számítógépektől, hogy helyettük igazán kényelmes módon tudjuk elérni az internetes tartalmakat - tabletekkel, okostelefonokkal és más ügyes eszközökkel. A pc korszakában elkényelmesedett Microsoft kicsit lomhán lépett előre, de most végre megmutatta, hogy nagyon határozott jövőképe van, és ugyanazt tudja nyújtani, mint a riválisai. Vagy bizonyos esetekben azoknál még egy kicsit többet is.
Nagyon fontos dolgot tett a Microsoft az elméletileg már véglegesített Windows 8 operációs rendszerrel, amikor a héten elkezdett frissítéseket kiadni a beépített alkalmazásokhoz. Ezzel a lépéssel a szoftvercég azt jelzi, hogy a Windows 8 nem egy statikus rendszer lesz, amit egyszer elkészítenek, aztán pedig nagyjából úgy is hagynak, hanem rendszeresen frissülni fog. Akárcsak az okostelefonok rendszerei, elvégre a Microsoftnak már azokhoz kell igazodnia.
Windows 8 alapú laptopokon és asztali számítógépen is futtathatók lesznek az Android operációs rendszerre írt alkalmazások. Az eset pikantériáját az adja, hogy míg a hivatalos, a Microsoft operációs rendszerére írt alkalmazások száma körülbelül kétezerre tehető, addig az AMD és a Bluestack közös programja körülbelül félmillió applikációt tesz elérhetővé a személyi számítógépeken is.
A Microsoft okostelefonjaival foglalkozó WP Central híroldal két forrásból is úgy értesült, hogy elkészült a Windows Phone 8 (WP 8) rendszer gyártásra kész változata. Magyarán megvannak azok a telepítőfájlok, amiket a mobilgyártók - a Nokia, a Samsung és a többiek - felrakhatnak a hamarosan megjelenő készülékeikre.
Indításakor animációval próbál segíteni, az első vele töltött percek mégis idegtépők lehetnek az átlagfelhasználó számára. Táblagépen a Windows 8 végleges változata remekül fut, a hagyományos monitort és egeret használó emberek azonban könnyen kaphatnak sikítófrászt tőle. Dolgozni pedig senki sem szeretne az ultramodern felületen.
Március végén jelent meg a Photoshop CS6 változata. Megszokott dolog, hogy minden verzióváltásnál videók és cikkek tucatjai árasztják el az Internetet a képszerkesztő program új funkcióiról, amelyek helyenként nem is annyira újak és nem is annyira hasznosak…
Kezd összeállni a jövő operációs rendszere, ami kimondottan az online tartalmak és közösségek működésével van összehangolva. Az utolsó nyilvános bétával már nagyon jó lett a Windows 8, érdemes kipróbálni.
Múlt héten elkezdődött a Firefox Metro stílusú verziójának fejlesztése – írta meg a böngésző egyik programozója a blogjában. Amint az ismert, a készülő Windows 8-ban ezt a Windows Phone 7-ben megismert stílusnyelvet erőlteti a Microsoft, a cég tervei szerint az új alkalmazások java része ezt használja majd. A Mozilla az elterjedt böngészők fejlesztői közül a múlt hónapban elsőként jelezte, hogy szerepel a tervei között ennek a felületnek a támogatása.
Nagy bajba kerülhet a Mozilla, a nyílt forráskódú Firefox fejlesztője. A böngésző fokozatosan veszít piaci részesedéséből, mert ma már nehezen tud előnyt kovácsolni abból, hogy helyettesíti az Internet Explorert. Ma már a Microsoft böngészője sem rettentően elavult, és aki mégis alternatívát keres, az választhatja a Google Chrome-ot is.
Megújították a videovágás koncepcióját, ezernyi újítást raktak a Final Cutba, drasztikusan csökkentették az árát, sokaknál mégis kivágta a biztosítékot. Megpróbáltuk kideríteni, milyen a legújabb verzió, a Final Cut X.
Óriási ötlet, kár hogy fizikailag lehetetlen a megvalósítása – ez volt a szakma nagyjából egységes reakciója az Onlive nevű rendszer első bemutatójára a 2009-es GDC játékfejlesztői konferencián.
A Mozzilla a jövő héten teszi letölthetővé az új Firefoxot, a 6-os verziószámút. A Firefox 6-on nem lesz látványos változás, legalábbis a felhasználói felület nem változik.
Nagy vihart kavart a felhasználók között a Facebook legújabb funkciójának, a Tag Suggestionsnek szerdai bevezetése. Ez a szolgáltatás egy arcfelismerő szoftverrel segíti a közösségi oldalra feltöltött képek feldolgozását, és a fotóinkon automatikusan megjelöli helyettünk a rajtuk szereplő ismerőseinket.
A Crysis 2 ott folytatja, ahol az első rész abbahagyta: látványban mindent agyonver, amit valaha videojáték mutatott (cserébe jelenleg nemigen létezik olyan gép, ami maximumra húzott grafika mellett élvezhetően futtatná), és megadja azt is, amire a Call of Duty és a Medal of Honor képtelen: a szabadság érzését.

Következő Utolsó