HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > IT > Szoftver > Utolsó utáni frissítést kapott a Windows 8

t: 5042

Utolsó utáni frissítést kapott a Windows 8

Nagyon fontos dolgot tett a Microsoft az elméletileg már véglegesített Windows 8 operációs rendszerrel, amikor a héten elkezdett frissítéseket kiadni a beépített alkalmazásokhoz. Ezzel a lépéssel a szoftvercég azt jelzi, hogy a Windows 8 nem egy statikus rendszer lesz, amit egyszer elkészítenek, aztán pedig nagyjából úgy is hagynak, hanem rendszeresen frissülni fog. Akárcsak az okostelefonok rendszerei, elvégre a Microsoftnak már azokhoz kell igazodnia.

A napokban bejelentett frissítés járulékos haszna, hogy a Microsoft ismét fel tudja hívni a figyelmet a beépített szoftverboltra. Ezzel nagyon egyszerűen, néhány kattintással frissíthetők a beépített szoftverek is. A bolt csempéje mindig kijelzi, hogy mennyi frissítés elérhető.

Először a Bing frissült pénteken, a keresőben több helyi tartalom jelenik meg, és a keresési eredményekre ránagyítva előkerülnek a kapcsolódó tartalmak. A Bing által megtalált képeket pedig képernyőzárként vagy más alkalmazásokban is felhasználhatjuk. A Skydrive is kap egy keresőt, és az alkalmazásban át tudjuk majd nevezni a mappákat, fájlokat.

A levelezőben végre összefűzhetők lesznek az egy beszélgetéshez tartozó üzenetek, névjegyre is kereshetünk, és az emailben érkező meghívókat egy kattintással elfogadhatjuk majd. A térképben pedig lesz madártávlati nézet, háromezer épület belső alaprajzán tudunk navigálni, vezetés közben tippeket kapunk.

Nehéz lenne felsorolni minden változást, mert a naptár, a névjegyalbum, a fényképkezelő, a hírolvasó appok, az üzenetküldő, a video- és zenelejátszó, illetve a játékok is megújulnak október 26-ig, a Windows 8 hivatalos megjelenésének napjáig. A részletek megtalálhatók a Windows-guru Steven Sinofsky blogbejegyzésében.

index

2012.10.07

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok