HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > IT > Szoftver > Androidos alkalmazások Windows 8 alatt

t: 5243

Androidos alkalmazások Windows 8 alatt

Windows 8 alapú laptopokon és asztali számítógépen is futtathatók lesznek az Android operációs rendszerre írt alkalmazások. Az eset pikantériáját az adja, hogy míg a hivatalos, a Microsoft operációs rendszerére írt alkalmazások száma körülbelül kétezerre tehető, addig az AMD és a Bluestack közös programja körülbelül félmillió applikációt tesz elérhetővé a személyi számítógépeken is.

Az AMD által gyártott, az androidos szoftverekkel kompatibilis hardverek az AMD és a Bluestack közti együttműködési megállapodásnak köszönhetően jöttek létre. Az Appzone Player nevű alkalmazással az androidos applikációk Windows 8 alatt is futtathatók lesznek. A program kódját a Bluestack írta, és egyfajta okostelefon-emulátorként fog működhet a tableteken, laptopokon és asztali pc-ken. Az AMD a kompatibilitás javítása érdekében néhány ponton változtatott a kódon, ez pedig lehetővé teszi, hogy az okostelefonok képernyőjére optimalizált alkalmazások nagyobb kijelzőkön is jól mutassanak

Az AMD azt tervezi, hogy az általuk gyártott eszközökön alapból elérhető lesz az Appzone Player, így lehetőség nyílik majd az androidos szoftverek azonnali futtatására. Az Appzone segítségével az applikációk a különböző platformok, például a telefonunk és a pc-nk között is azonnal szinkronizálható lesz. A hardvergyártó alaposan kihasználhatja majd az ebben rejlő lehetőségeket, ugyanis a részesedésük 25 százalékos az asztali számítógépek piacán.

A Microsoft a hamarosan megjelenő operációs rendszerét úgy alakította ki, hogy az a különféle hordozható eszközökön, például a tableteken is futtatható legyen. A szoftvercég saját alkalmazásboltot is fejlesztett az új oprendszerhez, de egyes jelentések szerint egy hónappal a megjelenés előtt még csak kétezer applikációt tettek elérhetővé. A Bluestacks Android-futattó szoftverének hamarosan elkészülhet az Intel hardvereivel is együttműködő verziója is, de ezekre külön kell majd feltelepíteni az Appzone Playert a platform megvásárlása után.

index

2012.09.30

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok