HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > IT > Szoftver > Elkészült a végleges Windows Phone 8

t: 5020

Elkészült a végleges Windows Phone 8

A Microsoft okostelefonjaival foglalkozó WP Central híroldal két forrásból is úgy értesült, hogy elkészült a Windows Phone 8 (WP 8) rendszer gyártásra kész változata. Magyarán megvannak azok a telepítőfájlok, amiket a mobilgyártók - a Nokia, a Samsung és a többiek - felrakhatnak a hamarosan megjelenő készülékeikre.

A rendszert 2011 óta fejlesztik, és nagyon más lesz, mint a tavaly június végén elkészült 7.5-ös verzió, amely a jelenleg kapható windowsos készülékeken fut. A Windows Phone 8 már a többmagos processzorokat, a 720p felbontású kijelzőket és az NFC-csipeket is támogatja, tehát sokkal jobb készülékeket lehet majd gyártani, amelyek végre felvehetik a versenyt az Androidot és iOS-t futtató riválisokkal.

De most nem a felhasználóknak kell feszülten figyelniük, hanem az appok fejlesztőinek. A rendszer mélyén is nagy változások történtek, mert a WP 8 már az NT rendszermagra épül, és natív C++ kód futtatására alkalmas. Ahhoz azonban, hogy új szoftverek készüljenek a WP 8-ra, a Microsoftnak ki kellene adnia egy SDK-t, egy fejlesztői csomagot. Ez viszont még nem készült el, és a próbaváltozatát csak néhányan kapták meg.

A következő lépésben a rendszert a gyártók is kezelésben részesítik, például írnak a hardvereikhez optimalizált drivereket, és még találhatnak hibákat a Microsoft kódjaiban, amiket megjelenés előtt ki kell javítani. Ha minden a tervek szerint halad, a Microsoft az október 30-án kezdődő BUILD '12 konferencián leleplezi a Windows Phone 8-at, és novemberben akár már a szolgáltatókhoz is kerülhetnek az új rendszert futtató készülékek.

index

2012.09.19

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok