HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > UTAZÁS > Környező országok

Horvátország népszerű turistacélpont, évente mintegy félmillió honfitársunk kerekedik fel egy kis tengerparti túrára délnyugati szomszédunkhoz. Szlovéniába viszont alig utaznak, pedig ott is akad látnivaló.
Tudta, hogy van egy ország, ahol nemcsak a hegyek, hanem az emberek is az égig érnek? Hallotta, hogy létezik egy állam, ahol a magyarok a legnagyobb befektetők? És hogy Michael Douglastől Brad Pittig mindenki itt vesz házat? Montenegróra, erre a kis balkáni gyöngyszemre az összes fenti megállapítás igaz. Az ország területének 80 százaléka ezerméteres magasság felett található.
„Megyek Albániába!" – újságoltam lelkesen barátaimnak és kollégáimnak indulás előtt, de legnagyobb megdöbbenésemre, jó néhányan cseppet sem örültek a hírnek. „De az veszélyes, minek mész oda!?" – kérdezték.
Ausztria déli része sohasem alszik: nyáron a vizek, télen pedig a hegyek szerelmesei veszik birtokukba a gyönyörű tájat.
A horvát nemzeti bank adatai szerint tavaly jelentősen visszaesett az országukat látogató turisták száma
Egy erdélyi vállalkozó éppen azon dolgozik, hogy a székely nevezetességek is felkerüljenek a Google Earth-re
Ha világért sem hagynád ki a síelést idén sem, téged vár Karintia számtalan programmal. De ha egyszerűen csak imádod a telet, szívesen szánkóznál, korcsolyáznál, kirándulnál és az egészet leöblítenéd forralt borral, szintén ott a helyed az osztrák tartományban.
Ha eleged van a nagyvárosok nyüzsgéséből, és hangulatos, csendes őszi hétvégére vágysz, akkor számtalan elbűvölő kisváros közül válogathatsz. Ráadásul nem is kell messze menned: Graz, Opatija, Cesky Krumlov itt van a közelben.
Életteli színek, szikrázó fények, rejtelmes árnyak, ínycsiklandó illatok és ízek. Nemcsak megáll körülöttünk, de meg is fordul velünk az idő, visszarepít gyermekkorunk varázslatos birodalmába.
Horvát Idegenforgalmi Közösség adatai szerint csupán két százalékkal kevesebben mentek az Adriára, mint tavaly ilyenkor
Nyugat-Európából inkább buszzal érkeznek hozzánk, mint repülőgéppel, így ugyanis olcsóbb, és ez a válságban nem utolsó szempont
Dubrovnikba több turista érkezik tengerjáró hajókkal, mint ahányan helyben foglalnak szállást
Szombaton átadták a forgalomnak Horvátországban a két leghosszabb autópálya-alagutat, amely jelentősen csökkenti a nyári szezonban az Adria irányába és visszafelé kialakult torlódásokat.
A Szlovén Turisztikai Hivatal sajtótájékoztató és workshop keretében népszerűsítette Szlovéniát hazánkban. A rendezvénynek a Hotel Corinthia Grand Hotel Royal szálloda adott otthont.
Egy fontos jó tanács a Grazba történő utazás előtt: ha szeretné a várost gyalogszerrel felfedezni, bújjon kényelmes cipőbe és semmi esetre sem szűk ruhába. Hogy miért? Igaz, hogy Graz kis városnak számít - bár Ausztria második legnagyobb városa, negyedmilliós lakosságával nem igazán sorolható a nagyvárosok közé -, mégis jobb, ha felkészül rá, hogy a sok kis utcácskában igen hamar elrepül az idő....

Következő Utolsó