
Hozzávalók:
2 tojás
10 dkg juhtúró
friss spenót
2 evőkanál búzadara
2 gerezd fokhagyma
só
bors
15 dkg parmezán jellegű sajt reszelve
15 dkg reszelt trappista
liszt
zsemlemorzsa
olaj
A reszelt sajtokat egy teflonedényben állandó keverés közben nyúlósra olvasztjuk, majd alufólialapra tesszük. Nagyon vékonyra kinyújtjuk -mint a tésztát-, ha kihűlt, rákenjük a túrót és egy-két levél friss spenótot. Piros húsú paprikát csíkokra vágjuk, ráhelyezzük a spenótlevelekre, majd szorosan összecsavarjuk -mint a rétest-, és alufóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük.
Később felszeleteljük, duplán bepanírozzuk lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába. Forró olajban, hirtelen mindkét oldalát pirosra sütjük. Rizzsel, tartármártással tálaljuk.
Jó étvágyat!
rtlklub
2006.03.15. 22:22