
A dioxinos ír sertéshús megjelenése felgyorsította a Minőségi Magyar Sertéshús védjegy bejegyzését, így még az idén oltalom alá kerülhet az embléma, ám bevezetése legalább két évet és jelentős marketingforrást igényel.
Felgyorsult a Minőségi Magyar Sertéshús védjegy bejegyzési folyamata. Még az idén oltalom alá kerülhet az embléma, ám a bevezetése legalább két évet és jelentős marketingforrást igényel - írja a Napi Gazdaság.
A lap szerint kérdéses, hogy a jelenlegi helyzetben a bankok hajlandóak-e hitelezni a védjegyprogramot, és nyitott kérdés az is, hogy a 10 százalék fölötti hitelkamatok mellett érdemes-e egyáltalán belevágni a beruházásba.
A programban elsősorban a 2007 végén alapított és tavaly már több milliárd forintos forgalmat lebonyolító magyar Minőségi Sertés Integrációs Kft. tagjai vennének részt, de ahhoz, hogy valóban hatásos legyen a védjegy, szükség lenne a feldolgozók és a kereskedők közreműködésére, illetve anyagi hozzájárulására.
hirado
2009.01.16. 08:40