HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > BELFÖLD > NATO-vacsora: hízlalt liba mája és borjú

t: 369

NATO-vacsora: hízlalt liba mája és borjú

A Szépművészeti Múzeumban rendezett reneszánsz esttel zárul a NATO védelmi miniszterei tanácskozásának első napja: a delegációk tagjait a legfinomabb magyaros ételekkel várják - közölte Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője.

Állatkínzás vagy nem? A napokban nagy vitát váltott ki Magyarországon a libatömés

A vendégeket autókkal szállították át az esti fogadás helyszínére, végig az Andrássy úton, a Hősök terére, a Szépművészeti Múzeumhoz. A késő estébe nyúló vacsora svédasztalos, sok ételkülönlegességből választhatnak a résztvevők. A finomságok között szerepel például saját zsírjában sült hizlalt liba mája és fémüstben tálalt borjú húsából készült vörösboros szaftos pörkölt, kapros-juhtúrós galuskával.

A halat kedvelők a Tisza vízéből fogott töltött csukát fogyaszthatnak vagy balatoni fogast, amelyet zsenge parajjal tekercselnek. A desszertek között kóstolhatók rétesek, kandírozott és aszalt gyümölcsök, sajtok, az italok kínálatában külön pannonhalmai borválaszték, továbbá többfajta pálinka szerepel.


Bocskai István ismertetése szerint az esti vacsorát a reneszánsz jegyében rendezték, hiszen Magyarország a reneszánsz évét ünnepli. Multimédiás bemutató, zene és tánc idézi fel, milyen volt Magyarország a reneszánsz és Mátyás korában: hogyan élt és mit alkotott akkor az Európához tartozó Magyarország.

A vendégek ajándékot is kapnak, ezt szállodai szobájukba visszatérve találják majd meg. Egy kódex alakú bőrdobozba kis Rubik-kockát, kisméretű tokaji aszút, egy csomag paprikát és egy doboz gyufát helyeztek el a szervezők, amelyek Magyarországra emlékeztetik majd a budapesti katonai találkozó részvevőit.

hirado

2008.10.10. 10:32

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek