HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > BELFÖLD

Budapest számos kerületében este tíz óra után az éjjel-nappalikban nem lehet alkoholt venni. A nemzeti dohányboltokra azonban ez a szabály nem vonatkozik. Több trafikban nyugodtan kiszolgálják a vevőket éjszaka is.
Az LMP szerint támogathatók a zsebszerződések elleni kormányzati lépések, ám a valódi okot kellene orvosolni. El kellene érni, hogy a gazdák meg tudjanak élni a földjükből.
A miniszter azt mondta, szeretne ő is 34 százalékos béremelést kapni, és sírni azért, hogy 58 százalékosat ígértek. Balog Zoltán az M1 reggeli műsorában azt mondta: az életpályamodellnek köszönhetően a kezdő pedagógusok kiszámíthatóbb rendszerbe lépnek be.
Politikai nyilatkozatok az ítélkezést nem befolyásolhatják, társadalmi kérdések azonnali megoldását pedig nem lehet várni a Kúriától - mondta Darák Péter, a legfelsőbb bírói fórum elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
A teljes pedagógus-életpályamodell tervezett béremelésének 50 százaléka helyett 60 százalékkal indítanak.
Az Emberi Jogok Európai Bírósága döntést hirdetett az ügyben.
Megállapodást írt alá kedden a Parlamentben a 16 kiemelt sportági szövetség vezetőjével Orbán Viktor.
A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint teljes joggal utasította el a Tavares-jelentést a magyar országgyűlés. Vona Gábor, a Jobbik elnöke kezdeményezné a külügyi bizottságban, hogy hívják be a jelentést megszavazó szocialista képviselőket.
Horn Gyula, a harmadik Magyar Köztársaság 1994 és 1998 közötti miniszterelnöke 1932. július 5-én született Budapesten.
A Jobbik kormányzati pozícióba kerülése esetén "egyszerűen betiltaná" az egész országban a Budapest Pride-hoz hasonló "deviáns, provokatív, magamutogató programokat" - közölte a párt szóvivője.
A Kúria döntése szerint a vitatott devizahitel-szerződés érvényes, de az árfolyamrés egy százalék plusz-mínusz fél százalék lehet.
A magyarországi melegeknek és leszbikusoknak a törvény előtti egyenjogúság szempontjából alig jobbak a kilátásaik, mint Európa utolsó diktatúrájában, Fehéroroszországban élő LMBT-közösség tagjainak. Mindkét állam azon kevés európai országok közé tartozik, ahol az alkotmány a házasságot egy férfi és egy nő közötti kapcsolatra korlátozza. Magyarország annyiban emberségesebb, hogy nálunk legalább a regisztrált éllettársi kapcsolat engedélyezett.
Egyelőre nem tudják a hatóságok, hogyan került a hepatitis A-vírus a bodrogközi Tiszakarádra, ahol a kórokozó már több tucatnyi embert betegített meg.
Forrásra vár a balatoni, kiemeltnek számító, de költségvetési normatívában nem részesülő közbiztonsági program, és az unió által elvárt magyar zárolások feloldása esetén még a nyáron 40 millió forintos támogatáshoz juthat - mondta a Balaton Fejlesztési Tanács közbiztonsági testületének elnöke.
A köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte az Országgyûlésnek a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvényt.

Következő  Utolsó