
Magyarországról hét főzde lépett versenybe, közülük az agárdiak vitték el egyértelműen a pálmát: 4 arany, 3 ezüst és 1 bronzérmet kaptak, és egyik párlatuk elnyerte Az év pálinkája címet is.
A versenyen a nemzetközi zsűri minden benevezett párlatot kétszer értékel, különböző kategóriákban. Az értékelési szempontok: illat-és íztisztaság, gyümölcs karakteresség és harmónia. A versenyen csak gyümölcs cefréből készült italok vehetnek részt, amelyekhez nem adnak cukrot, kivételek a grappafélék, ahol a cukor hozzáadása ízharmonizáció céljából megengedett.
Az év pálinkája - az agárdiak főzdéjéből - Vylyan Cabernet Franc seprőpálinka, valamint a Zwack Unicum Rt. Fehér eperje. A többi magyar aranyérmes: kajszibarack, birs, cigánymeggy, barrique szilva (Agárd), Merlot törköly (Brill-Market).
[LHP.HU]
2005.04.07. 21:28