HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > BELFÖLD > Budapest Pride - A Jobbik betiltaná a fesztivált

t: 3630

Budapest Pride - A Jobbik betiltaná a fesztivált

Mirkóczki Ádám sajtótájékoztatóján leszögezte: "szó sincs arról, hogy a Jobbik nem mer" ellentüntetést szervezni a fesztivál szombati felvonulása idejére, de inkább nagycsaládosoknak szervezne programokat egész évben az ország egész területén.

A szóvivő szomorúnak nevezte, hogy hírportálok és multinacionális cégek "egymással versenyezve" állnak a szombati felvonulás élére. Szerinte ha ezek a cégek "legalább egyszer részt vettek volna ugyanekkora lelkesedéssel egy nagycsaládos programon, akkor nem itt tartana az ország". Úgy vélte: még mindig sokaknak érdeke a deviancia terjesztése, "egy beteg társadalom legitimációja".

Azoknak a nagykövetségeknek, akik közös nyilatkozatban támogatták a szombati felvonulást és a fesztivált a Jobbik azt tanácsolja, hogy "ugyanezzel az elánnal a saját országukban propagálják a devianciát".

Mirkóczki Ádám sajnálatosnak és megdöbbentőnek tartja, hogy a történelmi egyházak erről a "nyíltan család-, gyermek- és normalitásellenes rendezvényről fülüket-farkukat behúzva hallgatnak" ahelyett, hogy kiállnának ki az igazi értékek: a család, a gyermekek és az egészséges nemi identitás mellett.

A 18. Budapest Pride fesztivál a budapesti Toldi moziban kezdődött vasárnap este, a hagyományos felvonulást szombaton tartják.

hirado

2013.07.05. 03:25

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek