HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > BELFÖLD > Senki sem tudja, honnan jön a fertőzés: az egész falut beoltják

t: 4036

Senki sem tudja, honnan jön a fertőzés: az egész falut beoltják

Több mint kétezer embert oltanak be Tiszakarádon hepatitis A, vagyis fertőző májgyulladás ellen. Február óta több megbetegedés történt – mondta el a Krónikának Asztalos Ágnes, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tiszti főorvos.

A borsodi népegészségügyi szakigazgatási szerv munkatársa hozzátette, két dolgot tudtak a lakosság felé kommunikálni, illetve kérni: az egyik a higiénés szabályok betartásának fokozott felügyelete, a másik pedig a védőoltások lehetősége. A veszélyeztetettek köre az 1-től 50 évesig terjedő korosztály, ők lehetnek fogékonyak erre a betegségre, illetve egymás közt ők tudják nagy számban továbbadni a fertőzést.

A Krónikában az is elhangzott, a hatóságok, egyelőre nem tudják, hogy a fertőző májgyulladást okozó vírus hogyan került a bodrogközi településre.

A szerdai Népszabadság azt írt, a község csaknem teljes lakosságát, több mint kétezer embert beoltanak a betegség ellen. A lapnak Ungvári József polgármester elmondta, hogy a hepatitis A-vírus először az óvodában bukkant fel, és február óta több mint tucatnyian betegedtek meg. Hozzátette: véleménye szerint a lakosság együttműködő lesz az egészségügyi szakemberekkel.

Asztalos Ágnes megyei tiszti főorvos arról számolt be, hogy a bodrogközi településen 13 megbetegedés történt, ebből hét általános iskolás volt, így már korábban minden diákot és pedagógust beoltottak.

hirado

2013.07.04. 12:29

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek