HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Ünnepi asztal > Húsvéti kalács sonkával és tormás krémsajttal

t: 5570

Húsvéti kalács sonkával és tormás krémsajttal

Hozzávalók:


50 dkg főtt sonka

Hozzávalók a kalácshoz:


45 dkg liszt
2 tojás
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg mazsola
4 dkg élesztő tejben megfuttatva
3 ek cukor
10 dkg krémsajt
1 dl tej
2 ek méz


Tormás krémsajthoz:


15 dkg krémsajt
2 ek frissen reszelt torma
petrezselyem


Egy keverőtálba öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a cukrot, a mazsolát, a tejet és a krémsajtot és összedolgozzuk. Duplájára kelesztjük, majd három rudat formázunk a tésztából és összefonjuk. A két végét összeillesztve koszorút készítünk belőle. Mézes felvert tojással megkenjük, és forró sütőben kisütjük.

Egy másik edénybe tesszük az apróra vágott petrezselymet, a krémsajtot és a reszelt tormát, majd összekeverjük. Az így kapott tormakrémmel és főtt sonkával tálaljuk az elkészült kalácsot.

Jó étvágyat!

rtlklub

2007.04.05

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok