Hozzávalók:
50 dkg főtt sonka
Hozzávalók a kalácshoz:
45 dkg liszt
2 tojás
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg mazsola
4 dkg élesztő tejben megfuttatva
3 ek cukor
10 dkg krémsajt
1 dl tej
2 ek méz
Tormás krémsajthoz:
15 dkg krémsajt
2 ek frissen reszelt torma
petrezselyem
Egy keverőtálba öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a cukrot, a mazsolát, a tejet és a krémsajtot és összedolgozzuk. Duplájára kelesztjük, majd három rudat formázunk a tésztából és összefonjuk. A két végét összeillesztve koszorút készítünk belőle. Mézes felvert tojással megkenjük, és forró sütőben kisütjük.
Egy másik edénybe tesszük az apróra vágott petrezselymet, a krémsajtot és a reszelt tormát, majd összekeverjük. Az így kapott tormakrémmel és főtt sonkával tálaljuk az elkészült kalácsot.
Jó étvágyat!
rtlklub