Hozzávalók:
2 nyúlcomb
2 fej vöröshagyma
2-2 szál sárga és fehérrépa
1 zellergumó
6 fej gomba
10 dkg zöldborsó
1 evőkanál mustár
3 dl tejszín
3 ek zsír
2 dl tejföl
2 ek liszt
1 db citrom
só, bors
kakukkfű
zsálya
petrezselyem
A húst felkockázzuk. Az apróra vágott hagymát zsiradékon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük hozzáadjuk a mustárt és a vékonyra vágott citromhéjat, majd rátesszük a húst. Ezután hozzáadjuk az apró kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, és a zöldborsót, majd felöntjük vízzel és fedő alatt puhára pároljuk.
Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, hozzáadjuk a lisztet, a zsályát, a petrezselymet, majd a gombát és rövid pirítás után elkeverjük a levesben. Ezután a leveshez adjuk a tejszínt, majd újra felforraljuk. Tálaláskor citromlével és tejföllel csepegtetjük meg a tetejét.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu