Hozzávalók:
60 dkg vadkacsamell, 2 dl vörösbor, 4 db alma, só, rozmaring, 1 teáskanál keményítő, 1 teáskanál méz, 40 dkg burgonya, 1 dl tej, 1 dl tejszín, 1 evőkanálk vaj
Elkészítése:
Vadkacsából készítünk ételt, ugyanis megtudtuk, hogy kedves vendégünk, Dombóvári Gábor nagyon szereti a kacsát.
A burgonyát felrakjuk főni, a köretünk ugyanis burgonyapüré lesz. Kiválóan passzol a kacsához!
Az almát felszeljük, a rozmaringot is. Mézet karamellizálunk, majd az almát belerakjuk, adunk hozzá vörösbort, valamint egy kevés keményítőt.
A vadkacsamellet sózzuk, rozmaringot adunk még hozzá, és médiumra sütjük. Gábor elárulta, hogy nagymamája hogyan készítette el úgy a kacsamellet, hogy puha legyen. A sütés titkait a műsorból megtudhatják - nézzék meg! Ráöntjük a vörösbort, keményítővel bekötjük.
Elkészítjük a burgonyapürénket, és ezzel tálaljuk. Petrezselyemmel és rozmaringgal díszítjük. Jó étvágyat kívánunk!
hirado