kb 20 dkg főtt tört krumpli
30 dkg liszt
só
fél csomag élesztő tejben felfuttatva (3 dkg)
tej.
A hozzávalókat összedolgozzuk, hogy közepes keménységű, nyújtható tészta legyen az eredmény, majd egy piros konyharuhával takarjuk le, hogy az alatt jól keljen meg. Ha megklet, akkor kockákra vágott, kézzel lángos formára húzott tésztákat készítünk, és ezeket forró olajban kisütjük.
Maradék virslihez: A virslit egy forrásig főzzük elő, majd fogjuk körbe a lángos tésztával, és süssük ki együtt. Mennyei sörkorcsolya.
Maradék húsokhoz: A mardék húsokat - mintha pizza lenne - halmozzuk a tésztára, majd locsoljuk meg tejföllel, és szórjuk meg reszelt sajttal.
A majonézes salátákkal is nagyon finom a lángos, bátran kínálhatjuk hozzá ezeket is!