HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > AKI A VIRÁGOT SZERETI... > Ötletparádé > Dísznövény díszcserépben

t: 2058

Dísznövény díszcserépben









Az alábbi példában fűszernövény egyveleg kerül a kidíszített cserépbe, és a helye a fehér konyhabútorral beépített konyha ablakában lesz.

Hozzávalók

mázatlan virágcserép és az elmaradhatatlan alátét;
polivinilalkoholos ragasztó;
néhány ecset ;
kétféle színű emulziós festék, ami passzol barátném lakásához (télikertjéhez, konyhájához, vagy ahogy tetszik);
néhány mutatós fűszernövény, ezt ugye biztosan kedveli, és elpusztulni sem lesz ideje;
pisztácia héj;
filctoll;
lakk spray;
filc alátét.

A művelet

A száraz, pormentes cserép külsejét, valamint az alátét külsejét és belsejét is kenjük át ragasztóval. Ez segíti a felület tapadását és megakadályozza az átnedvesedést. Várjuk meg, amíg megszárad.

A kiválasztott színnel fessük be a cserepet úgy, hogy a pereme szabadon marad. Egy másik, kontrasztos színnel fessük körbe a peremet. Ez a színkombináció jelen példában feket-fehér. Ugyanígy kívül-belül lefestjük az alátétet, és az aljára filc tappancsot ragasztunk, hogy karcolásmentesen lehessen bárhová állítani.

Az összegyűjtött, és előző alkalommal, baráti társasággal, sör kíséretében, jóízűen elfogyasztott, ügyesen megtört pisztácia héjakkal ragasszuk körbe a peremet. Hagyjuk száradni egy éjszakán át. Ne aggódjunk, a ragasztó nem hagy nyomot, mert száradás után átlátszó lesz! Majd fessük le kedvünk szerint.

Filctollal rajzoljunk a cserép oldalára egy tájrészletet, de rajzolhatunk bármi mást, amihez a legjobban van tehetségünk. Jelen esetben házacska készült.

Fújjuk le a művet lakkal, ez eltűnteti az ujjnyomokat, és szép, fényes felületet képez. Figyeljünk az alábbiakra: csak jól szellőzött helységben, vagy a szabadban végezzük el ezt a műveletet. Legalább három réteget hordjunk fel.

Beültetés

Miután egy cserépdarabbal, vagy kaviccsal eltakartuk a cserép alján levő vízelvezető nyílást, a cserepet töltsük fel a pereméig komposzttal, és ültessünk bele fűszereket. Száraz, meleg helyre ajánlott összeállítások: rozmaring, kakukkfű, oregano, majoránna stb. A KÉPEN az alábbi kombináció látható az olasz konyha tipikus fűszereivel: bazsalikom, fodros petrezselyem, borsmenta, kakukkfű, zsálya. Csak remélni tudom, hogy egy isteni vacsora alkalmával módom lesz megkóstolni a fűszereket.
Szalcsaky István olvasónk

(www.kertpont.hu)

LINKAJÁNLÓ
Alternatív gyógymódok

Egészség - orvos

Szépségápolás

Táplálékkiegészítők

Bio

Recept ABC

Vegetáriánus

Dísznövények

Világörökség
 
Fel-mlm



2006.12.13

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok