A zöldségeket - tulajdonképpen bármilyet, bár választhatunk speciálisan kínai zöldségkeveréket! - hirtelen nagyon forró zsiradékban rövid ideig, megforgatjuk, de nem kell megfőzni, vagy megsürni, tulajdonképpen félnyersre, "roppanósra" hagyni. Sok hagymát és káposztát, főleg a kínai kelt használnak. Jó ízesítő szer a szójaszósz, és előszeretetel használják a szárított gombát is.
Nézzünk egy konkrét receptet:
Hússzúra vágott vöröshagymát elődinsztelünk a wookban, ehhez adjuk a szintén hosszúra vágott (zsülienre) vagy reszelt zöldségeket. Ez lehet répa, kínai kel, káposzta, zeller, karalábé, cukkíni, paprika, stb. Jól átforgatjuk és a fent leírt módon roppanósra sütjük. Kiszedve a wookból, a maradék zsíradékra dobjuk a kiáztatott gombát(elhagyható) összetört fokhagymát, gyömbért, egy kanál lisztet, átfuttatjuk és vízzel felöntjük, besűrűssítjük.
Szójaszósszal, borssal és sóval ízesítjük. Ebbe beleforgathatjuk a zöldségeket és rizssel vagy tésztával kínáljuk.
Ugyan ezt csirke hússal is csinálhatjuk.
Tipp: főzést kedvelő ismerőseinket karácsonyra is meglephetjük egy professzionális wok-kal!