HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Konyhafelszerelés > Zöldségek a wokban

t: 5062

Zöldségek a wokban









A zöldségeket - tulajdonképpen bármilyet, bár választhatunk speciálisan kínai zöldségkeveréket! - hirtelen nagyon forró zsiradékban rövid ideig, megforgatjuk, de nem kell megfőzni, vagy megsürni, tulajdonképpen félnyersre, "roppanósra" hagyni. Sok hagymát és káposztát, főleg a kínai kelt használnak. Jó ízesítő szer a szójaszósz, és előszeretetel használják a szárított gombát is.

Nézzünk egy konkrét receptet:

Hússzúra vágott vöröshagymát elődinsztelünk a wookban, ehhez adjuk a szintén hosszúra vágott (zsülienre) vagy reszelt zöldségeket. Ez lehet répa, kínai kel, káposzta, zeller, karalábé, cukkíni, paprika, stb. Jól átforgatjuk és a fent leírt módon roppanósra sütjük. Kiszedve a wookból, a maradék zsíradékra dobjuk a kiáztatott gombát(elhagyható) összetört fokhagymát, gyömbért, egy kanál lisztet, átfuttatjuk és vízzel felöntjük, besűrűssítjük.

Szójaszósszal, borssal és sóval ízesítjük. Ebbe beleforgathatjuk a zöldségeket és rizssel vagy tésztával kínáljuk.
Ugyan ezt csirke hússal is csinálhatjuk.

Tipp: főzést kedvelő ismerőseinket karácsonyra is meglephetjük egy professzionális wok-kal!

(harmonet.hu)

LINKAJÁNLÓ
Alternatív gyógymódok

Egészség - orvos

Szépségápolás

Táplálékkiegészítők

Bio

Recept ABC

Vegetáriánus

Dísznövények

Világörökség



2006.11.23

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok