0,5 kg vadkacsacomb
1-1 db alma, körte
1 fej hagyma
babérlevél,
borókabogyó,
kakukkfű,
só
3 dl vörösbor
30 dkg köles
2 db tojás
5 dkg zsír
4 ek. Kökénylekvár
10 dkg liszt
A vadkacsacombokat almával, körtével, hagymával megpároljuk, fűszerezzük, majd kivesszük a pároló léből. A levét ezután vörösborral beforraljuk és combokat sütőben készre sütjük.
A kölest sós vízben megfőzzük, majd kihűtjük. Zsiradékot, sót, tojást és lisztet adunk hozzá, összedolgozzuk, nyújtjuk, majd kökénylekvárral töltjük, és gombócokat formázunk belőle, amit gyöngyöző vízben megfőzünk.
Kelkáposztában sült őzgerinc
Hozzávalók 4 személyre
0,5 kg őzgerinc
5 dkg fenyőmag
4 levél kelkáposzta
0,5 kg sütőtök
2 db tojás
2 ek méz
friss rozmaring, só
20 dkg erdei som
3 dl vörösbor
Az őzgerincet megsózzuk, majd elősütjük, óvatosan mézzel bekenjük és beleforgatjuk a dúrvára tört pirított fenyőmagba és betekerjük forrázott kelkáposztalevélbe. Ezután készre sütjük.
A sütőtököt lereszeljük, sót, friss rozmaringot adunk hozzá. Tojással, liszttel összedolgozzuk, kis lepénykéket formázunk belőle és kevés forró zsiradékban megsütjük.
Az erdei somból lekvárt készítünk, majd ezt összeforraljuk a vörösborral és a végén pár szem somot teszünk még bele.