HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Vadból készült ételek > A Főtér konyhája

t: 3475

A Főtér konyhája







Vörösborban sült vadkacsacombok

Hozzávalók 4 személyre:

0,5 kg vadkacsacomb
1-1 db alma, körte
1 fej hagyma
babérlevél,
borókabogyó,
kakukkfű,

3 dl vörösbor
30 dkg köles
2 db tojás
5 dkg zsír
4 ek. Kökénylekvár
10 dkg liszt


A vadkacsacombokat almával, körtével, hagymával megpároljuk, fűszerezzük, majd kivesszük a pároló léből. A levét ezután vörösborral beforraljuk és combokat sütőben készre sütjük.

A kölest sós vízben megfőzzük, majd kihűtjük. Zsiradékot, sót, tojást és lisztet adunk hozzá, összedolgozzuk, nyújtjuk, majd kökénylekvárral töltjük, és gombócokat formázunk belőle, amit gyöngyöző vízben megfőzünk.


Kelkáposztában sült őzgerinc

Hozzávalók 4 személyre

0,5 kg őzgerinc
5 dkg fenyőmag
4 levél kelkáposzta
0,5 kg sütőtök
2 db tojás
2 ek méz
friss rozmaring, só
20 dkg erdei som
3 dl vörösbor

Az őzgerincet megsózzuk, majd elősütjük, óvatosan mézzel bekenjük és beleforgatjuk a dúrvára tört pirított fenyőmagba és betekerjük forrázott kelkáposztalevélbe. Ezután készre sütjük.

A sütőtököt lereszeljük, sót, friss rozmaringot adunk hozzá. Tojással, liszttel összedolgozzuk, kis lepénykéket formázunk belőle és kevés forró zsiradékban megsütjük.
Az erdei somból lekvárt készítünk, majd ezt összeforraljuk a vörösborral és a végén pár szem somot teszünk még bele.

(hirado.hu)

LINKAJÁNLÓ
Alternatív gyógymódok

Egészség - orvos

Szépségápolás

Táplálékkiegészítők

Bio

Recept ABC

Vegetáriánus

Dísznövények

Világörökség



2006.11.14

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Vörösborban sült vadkacsacombok
Vörösborban sült vadkacsacombok
Kelkáposztában sült őzgerinc
Kelkáposztában sült őzgerinc

Legfrissebb magazinok