Az első – akár közös – főzőcskék izgalma után hamarosan egyedül maradunk az ételkészítés szépségével és nehézségeivel. Nem könnyű időnként órákat a konyhában tölteni, kitalálni mi az az étel, ami egészséges, gyorsan kész és ráadásul a pasi kedvében is járhatunk vele.
A lehetséges megoldás: tészta
Tápanyagtartalom szempontjából a tészták a legértékesebbek ételek közé tartoznak, könnyen emészthetők, gyorsan felszívó szénhidrátokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, valamint egyes fajtáik emésztést elősegítő ballasztanyagokkal, azaz rostokkal látják el a szervezetet.
A tésztafélék sokféleképpen kombinálhatók. Levesbe és köretként, hússal, zöldségekkel, édesen- sósan, mártással, mártás nélkül. Tányéron, tálban, kis adagban és nagy mennyiségben, csavartan és makaróni formájában…
Lakjunk jól!
Az emberi szervezetben a szénhidrátok mozgósíthatók a leggyorsabban energiatermelés céljából, így nem véletlen, hogy a napi kalóriabevitel 55-60 %-át adják. A tésztafélék nemcsak ízletesek, hanem jelentős szénhidrát tartalmuk miatt nagyon laktatóak is.
Ha kiadósabb a reggeli és az ebéd, egy könnyedebb vacsora ajánlott. Este a zsíroknak lassabb a lebontása, és kevesebb a fizikai igénybevétel is. Vacsorára ajánlott egy könnyű tésztasaláta vagy valamilyen rakott tészta a hagyományos pörkölt, galuska helyett.
És elérkeztünk az egyik legfontosabb szemponthoz. Tésztafélék elkészítéséhez nem szükséges sok idő, sőt néhány perc alatt ízletes mártást is készíthetünk hozzá, amivel nap mint nap meggyőzhetjük párunkat arról, hogy minden szempontból jól választott…
Elkészítés: A tésztát a szokásos módon megfőzzük. Kevés olajon üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát, majd beletesszük a felaprított brokkolit, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát, megsózzuk, összekeverjük a kifőtt tésztával, a tetejére reszelt sajtot hintünk. És kész is…