A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük és forrón áttörjük krumplinyomóval, majd hozzáadjuk a lisztet és a parmezán felét, valamint a két tojást. Sóval, borssal és kevés szerecsendióval fűszerezzük. A masszából tésztát gyúrunk. Ujjnyi vastag hurkákat sodrunk a tésztából, és kb. 3 cm széles darabokra vágjuk. Egy villa hátuljával vékony barázdákat nyomunk a darabokba. Bő sós vizet felteszünk főni (nem forrhat), és mikor már elég forró a víz, kisebb adagokban beletesszük a gnocchit, és addig főzzük a vízben, míg fel nem jön a tetejére. A vajat egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a tejfölt és a maradék reszelt parmezánt, sóval és borssal ízesítjük. A jól lecsepegtetett gnocchit beleforgatjuk, és pár perc alatt összeérleljük. Zsályalevelekkel díszítve tálaljuk.
Pizza mozzarellával, paradicsommal és bazsalikommal
A tésztához: 1/2 kocka élesztő (21 g), 1 csipet cukor, 45 dkg liszt, 4 ek olívaolaj, 1 tk só
A feltéthez: 1 kg érett paradicsom, 30 dkg mozzarella, só, frissen őrölt bors, 4 ek olívaolaj, 1 csokor bazsalikom
Az élesztőt egy tálba morzsoljuk, és 2 dl langyos vízzel és a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az olívaolajat és a sót, majd az egészből selymes tésztát gyúrunk. LMeleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük. A tésztából 4, kb. 22 cm átmérőjű kerek lapot nyújtunk. A paradicsomokat , felaprítjuk, sóval és borssal ízesítjük, majd a pizzalapokra helyezzük, közben nem hagyjuk ki a széleket sem. A mozzarellát vékonyan felszeleteljük és a paradicsomra helyezzük, majd vékonyan meglocsoljuk olívaolajjal. 220°-on először 10 percig sütjük, majd rászórjuk a finomra vágott bazsalikomleveleket, újra meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és további 10 percre visszatóljuk a sütőbe.
A paradicsomokat pár másodpercig forró vízbe mártjuk, majd jéghideg vízben lehűtjük, lehúzzuk a héjukat, négyfelé vágjuk, kimagozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a paradicsomot, megsózzuk, és kb. 5 perc alatt megpároljuk, majd tányérba kanalazzuk, és félretesszük. A tojásokat összekeverjük, beleöntjük a paradicsomot, a parmezánt és a bazsalikomot, sóval-borssal ízesítjük, és az egészet jól összekeverjük. A maradék olajat felforrósítjuk a serpenyőben, majd beleöntjük a tojásos-paradicsomos keveréket, és közepes lángon hagyjuk, hogy a tojás elkezdjen megkocsonyásodni, majd megfordítjuk, és készre sütjük.
Nyelvhal citrommal
Hozzávalók: 1/2 csokor petrezselyem, 1 újhagyma, 4 nyelvhal-filé, konyhakész, só, frissen őrölt bors, 2 citrom, 3 ek vaj, 60 dkg spenót,
2 ek olívaolaj, 2 ek fenyőmag
A petrezselymet és az újhagymát megmossuk, és finomra, illetve vékony karikákra vágjuk. Megmossuk a halat, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. Az egyik citrom levét kifacsarjuk, a másik citromot nyolcfelé vágjuk. A spenótot is megmossuk, átválogatjuk, szárazra rázzuk, és serpenyőben, forró olívaolajon hagyjuk összeesni, majd pár percig sütjük. A citromlé felével, sóval és borssal ízesítjük. A fenyőmagot zsiradék nélkül megpirítjuk. 2 ek vajat felforrósítunk, majd oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük benne a halat. Előmelegített tányérra tesszük. A maradék vajat, az újhagymát, a petrezselymet és a maradék citromlevet ugyanabban a serpenyőben összerottyantjuk 1 perc alatt, majd eloszlatjuk a halon. A citromnyolcadokkal és fenyőmagos spenóttal tálaljuk.
Felvágjuk a ciabattinit, és sütőben vagy kenyérpirítóban megpirítjuk. A bacont kevés olívaolajon ropogósra sütjük. A mozzarellát lecsepegtetjük és felszeleteljük. A koktélparadicsomokat megmossuk és félbevágjuk. A hagymát felcsíkozzuk. A ciabatini-feleket megkenjük kevés olívaolajjal, ráhalmozzuk a bacont, a paradicsomokat, a mozzarellát és a hagymát, megszórjuk sóval és borssal, csepegtetünk rá olívaolajat és balzsamecetet, és bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.