Fűszeres hátszín
Hozzávalók: 4 szelet marhahátszín, grill fűszerkeverék, 3 evőkanál mustár, olaj, 1 kg hagyma, ˝ kg burgonya
Elkészítés
A hússzeleteket a sütés előtt egy nappal bepácoljuk. A hússzeletek mindkét oldalát fűszerezzük be, majd kenjük be mustárral, olajjal, majd fedjük le, és tegyük a hűtőbe. Sütés előtt csepegtessük le a fölösleges zsiradékot, és forró grillrostra téve süssük körülbelül 12 percig.
A parázsban süssünk hagymát és burgonyát. Tálaljunk uborkasalátát.
Parázson sült gombócok
Hozzávalók: 50 dkg vagdalthús (lehet vegyesen sertés-marha), pirospaprika, 3 gerezd fokhagyma, fekete bors, borsikafű, olaj, só
Elkészítés
A húst keverjük össze a fűszerekkel, a fokhagymával, és az olajjal, majd dolgozzuk össze a masszát. A húsmasszából formáljunk kis lapos gombócokat, majd tegyük őket a forró grillrostélyra, és süssük körülbelül nyolc percig.
(holgyforum.hu)