HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Sütemények, édességek > Gyorsan, könnyen, szépet és finomat - Falatkák - Apró harapnivalók baráti összejövetelekhez, esti tévézéshez

t: 12348

Gyorsan, könnyen, szépet és finomat - Falatkák - Apró harapnivalók baráti összejövetelekhez, esti tévézéshez

A finom falatkák varázslatos tárházából minden alkalomra meríthet, aki kedveli a látványos, de gyorsan elkészíthető vendégváró fogásokat. A legtöbb szendvics, kis katona egyszerűen összeállítható, az alapanyagok a sarki zöldségestől vagy a kisboltból beszerezhetők. Vásárláskor ügyeljen, hogy a hozzávalók szépek, egészségesek legyenek, hiszen a látvány ezeknél az ételeknél legalább annyira számít, mint az ízvilág. Ugyanilyen fontos az előkészítés, a zöldfélék, húsok és sajtok gondos felszeletelése.

A falatkák mellé kínáljon mártásokat. Ezek készülhetnek majonézes, fokhagymás, paradicsomos vagy olajos alapból. Frissítőnek hideg üdítőt, vagy bort szolgáljon fel a vendégek vérmérsékletének megfelelően.

Articsókás szendvics

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók 12 adaghoz

12 szelet kenyér
3 ek. növényi olaj
negyed csésze majonéz
1 ek. tejszín
1 ek. felaprított friss snidling
frissen őrölt feketebors
2 ek. felaprított piros húsú paprika
44 dkg-os konzerv articsókaszív
12 ágacska kapor

Elkészítés

1. Vágjon ki a kenyérszeletekből egy 5 centiméteres pogácsaszaggatóval 12 korongot. Kenje meg olajjal mindkét oldalukat. Helyezze nem tapadó sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 200 fokon süsse 10–15 percig, amíg aranysárgára pirulnak.
2. Keverje el a majonézt, a tejszínt, a snidlinget ízlés szerinti mennyiségű feketeborssal.
3. A szendvicsek összeállításához tegyen a korongokra fél-fél articsókaszívet, egy-egy kanálnyi majonézes krémet, egy kis piros húsú paprikát és egy ágacska kaprot. Frissen tálalja.

Tipp: A pirított korongokat és a majonézt előre is elkészítheti, de az összeállítást tálalás előtt végezze.

Sajtos szivarkák

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 12 darabhoz:

12 szelet toastkenyér héj nélkül
2 tk. angol mustár
4 ek. reszelt parmezán sajt
fél csésze mozzarella sajt
1 ek. felaprított, friss snidling
cayenne bors
1 lazán felvert tojás
növényi olaj a sütéshez

Elkészítés:

1. Nyújtófával lapítsa ki alaposan a kenyérszeleteket.
2. Keverje össze a mustárt, a parmezánt, a mozzarellát, a snidlinget és ízlés szerinti mennyiségű cayenne borsot. Ossza el a masszát 12 részre, és kenje meg vele a kenyerek egyik felét. A szeletek másik oldalára kenjen tojást. Tekerje fel szorosan a kész szendvicseket, és tojással rögzítse a szélüket. Egy tálcán helyezze egymás mellé a tekercseket, és sütésig tegye a hűtőbe.
3. Forrósítson kb. 2 centiméternyi olajat serpenyőben. Amikor az olaj eléggé felhevült, süsse ki a szivarokat 3-4 darabonként, amíg aranysárgára pirulnak.

Tipp: A szivarkákat kínálhatja korianderrel ízesített pestóval. Ízletes rágcsálnivaló vacsora előtt, éhségcsillapítóként.

Currys kolbász leveles tésztában

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók 24 szelethez

2 lap készre nyújtott leveles tészta
37 dkg darált kolbász (tetszés szerinti)
1 kis sárgarépa finomra reszelve
2 újhagyma összevágva
1 ek. gyümölcsös csatni (chutney)
1 tk. curry
só és bors

Elkészítés

1. Vágja félbe a tésztalapokat
2. Keverje össze a darált kolbászt, a sárgarépát, az újhagymát, a csatnit és a curryt. Ízlés szerint sózza, borsozza. Ossza 4 adagra, és hengergesse mindegyiket hurka formára, a tésztalapok hosszának megfelelően.
3. Helyezze a hengereket a tésztalapokra hosszában. Tekerje fel, majd tapassza össze a széleit vízzel. Vágja a hengereket 1 centis szeletekre.
4. Helyezze a korongokat kikent tepsibe, és 200 fokra melegített sütőben süsse 25 percig, illetve amíg a tészta aranysárgára pirul, és leveles lesz.

Tipp: Ezt a tölteléket használhatja mini rétesbatyuk készítésekor is.

(reggel.hu)

2006.06.06

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Articsókás szendvics
Articsókás szendvics
Sajtos szivarkák
Sajtos szivarkák
Currys kolbász leveles tésztában
Currys kolbász leveles tésztában

Legfrissebb magazinok