Ezek a növények nem csak ízt hoznak életünkbe, hanem szép és hasznos növények, melyek egyszerűen termeszthetők. Ültethetjük őket dísznövények közé, vagy külön kis csoportokba, erre a célra kialakított kiskertekbe, vagy kerttel nem rendelkezők cserépbe, virágládába. A leggyakrabban használt fűszerféleségeket ezért érdemes saját konyhánk részére megtermelni.
(forrás: www.lakberendezes.hu)
A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Menta, édességekhez, gyümölcssalátákhoz, italokhoz
Zsálya, szárnyasok, belsőségek, saláták ízesítője
Metélőhagyma (snidling), hagymás ételekhez
Lestyán, zöldséges ételek, pástétomok fűszere
Petrezselyem, saláták, levesek, mártások készítéséhez
Origanó (vadmajoránna, szurokfű), olaszos ételekhez
Bazsalikom, salátákhoz, halakhoz, rákokhoz, húsokhoz
Majoránna, hús- és halételekhez
Rozmaring, zsíros ételekhez
Citromfű, sós és édes ételekhez
Kapor, salátákhoz, hal- és húsételekhez
Borsikafű (csombor), babos ételek ízesítéséhez
Kakukkfű, az ételeknek délies ízt ad
Tárkony, ízletes salátafűszer