
Hozzávalók:
70 dkg pulykamellfilé,
10 dkg főtt tisztított gesztenye,
1 db ananász vagy 15 dkg konzerv,
5 dkg koktélcseresznye,
5 dkg körte,
2 db kivi,
2 db narancs,
1 evőkanál cukor,
2 evőkanál méz,
fél dl triple sec vagy bor, só, fehérbors,
5 dkg vaj,
1 dl fehérbor,
5 dkg mandula,
zsemlemorzsa
Elkészítése:
A fűszerezett, szeletelt pulykamellfilét vajon elősütjük, vajas zsemlemorzsában átforgatjuk.
Készülünk az ünnepekre, karácsonyi hangulatot idézünk, ezért a cukrot lekaramellizáljuk a hús zsiradékában, és hozzáadjuk a gerezdekre vágott gyümölcsöket (ananász, körte, narancs, kivi), végül a koktélcseresznyét.
Fehérborral vagy triple sec-kel finomítjuk. Tálaláskor a hús mellé kerülnek a gyümölcsök. Még különlegesebb lesz, ha megpróbálják Önök is színek szerint tálalni. Ha nem elég a gyümölcsköret, akkor ételüket mandulás rizzsel megkoronázhatják.
hirado