HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Karácsony > Pulykamell kimondottan karácsonyi módra készítve

t: 1913

Pulykamell kimondottan karácsonyi módra készítve

Hozzávalók:

70 dkg pulykamellfilé,

10 dkg főtt tisztított gesztenye,

1 db ananász vagy 15 dkg konzerv,

5 dkg koktélcseresznye,

5 dkg körte,

2 db kivi,

2 db narancs,

1 evőkanál cukor,

2 evőkanál méz,

fél dl triple sec vagy bor, só, fehérbors,

5 dkg vaj,

1 dl fehérbor,

5 dkg mandula,

zsemlemorzsa





Elkészítése:

A fűszerezett, szeletelt pulykamellfilét vajon elősütjük, vajas zsemlemorzsában átforgatjuk.
Készülünk az ünnepekre, karácsonyi hangulatot idézünk, ezért a cukrot lekaramellizáljuk a hús zsiradékában, és hozzáadjuk a gerezdekre vágott gyümölcsöket (ananász, körte, narancs, kivi), végül a koktélcseresznyét.
Fehérborral vagy triple sec-kel finomítjuk. Tálaláskor a hús mellé kerülnek a gyümölcsök. Még különlegesebb lesz, ha megpróbálják Önök is színek szerint tálalni. Ha nem elég a gyümölcsköret, akkor ételüket mandulás rizzsel megkoronázhatják.


hirado

2005.12.23

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok