Sajtos burgonya
A kockára vágott krumplit sós vízben megfőzzük, majd szűrés után megintjük petrezselyemmel. A főtt burgonyára vajat és reszelt sajtot teszünk.
____________________________________________________________________________________
Sajtos zöldbab
Hozzávalók: 1 doboz vajbabkonzerv, 3 tojás, 2 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt, 6 dkg vaj, kevés őrölt bors, só
Elkészítés
A leszűrt zöldbabot egy kivajazott tűzálló tálba tesszük. A többi hozzávalót alaposan összekeverjük és a babra öntjük; a sajtból és a vajból hagyjunk egy keveset, amit a legtetejére teszünk. Majd a sütőben szép sárgára sütjük. Ha friss babból készítjük, akkor sütés előtt sós vízben főzzük puhára.
____________________________________________________________________________________
Sajtos karfiol
Hozzávalók: 1 kg karfiol, 6 dkg vaj, 15 dkg reszelt sajt, 3 dl tejföl, só
Elkészítés
Az alaposan megmosott karfiolt sós vízben puhára főzzük, ügyeljünk arra, hogy ne főjön szét. A felolvasztott vajat elkeverjük reszelt sajttal, tejföllel, megsózzuk és a tűzálló tálba rakott karfiolra öntjük. Pár percig sütjük.
____________________________________________________________________________________
Sajtos galuska
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg reszelt sajt, 4 dkg vaj, só
Elkészítés
A lisztből, a tojásokból, a reszelt sajtból és a sóval galuskát gyúrunk, amit forró vízbe szaggatva kifőzünk, majd forró vajba forgatunk.
(forrás: Hölgyfórum)