HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Konyhafelszerelés > Étkezőpult a konyhában

t: 5044

Étkezőpult a konyhában

A mindennapok során kényelmetlen és időigényes minden kis uzsonnával vagy csésze kávéval a szobába menni. Hasznos ezért, ha a konyhában is van mód egy gyors étkezésre. Ezért oly divatosak manapság a praktikus és ráadásul igen látványos étkezőpultok. Ezekből mutatunk be néhány már nálunk is kapható, illetve néhány ötletadó megoldást.
A nappali és étkező egy térben való berendezése számos előnnyel jár. A mutatós ebédlőbútor emeli az enteriőr eleganciáját, ráadásul így sokkal tágasabb terek kialakítására van lehetőség. Egy ilyen étkezőben lehet csak igazán megadni egy-egy közös ebéd vagy vacsora módját, s az ünnepek és vendégségek is sokkal bensőségesebb hangulatúak. Ám egy elegáns étkező még nem oldja meg a gyors reggelik, hirtelen bekapott ebédek, uzsonnák gondját.

Érdemes erre a célra egy ugyancsak kényelmes, jól használható étkezőpultot is kialakítani, lehetőleg a főzés helyének közelében.
Ha amerikai konyhánk van, a térbe benyúló konyhabútor hátoldalát használhatjuk fel erre célra, amely így egyben térelválasztóként is szolgálhat. Alkalmasak lehetnek a konyhaszigetek szabadon maradó oldalai is étkezőpult kialakítására, illetve a más célra nemigen hasznosítható, radiátor feletti, ablak alatti munkapultszakaszok.

Hiszen a könnyű székek, ha nincs éppen rájuk szükség, betolhatóak az asztallap alá, eltakarják a radiátort, ugyanakkor nem fogják le a meleget sem. Vigyázzunk azonban, a konyhai munkapult magassága általában 85 cm, míg a normál asztalmagasság 70–75 cm, így megfelelő magasságú székekre lesz szükségünk. Egy étkezőpult persze nem pusztán hasznos és praktikus, hanem ugyanakkor ötletes, dekoratív, egyedi is lehet, amely az egész konyhát különlegessé teszi. Íme erre néhány példa. (forrás: Nők Lapja C@fe)


2005.03.18

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok