HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Konyhafelszerelés > Késmánia

t: 4810

Késmánia

Alapkések

• A sima pengéjûek szálasodás mentes, sima felületet hagynak maguk után. Ideálisak a keményebb zöldségfélék, húsok, gyümölcsök vágására, szeletelésére, de remek hámozók is egyúttal.

• A fûrészes pengével könnyû a puha húsú, ám kemény héjú zöldségfélék, gyümölcsök, például a paradicsom szeletelése, darabolása.

• A speciális formájú, hullámosan fogazott penge az élelmiszerrel csak a hullámok hegyén érintkezik, leginkább kenyérszeletelésre ajánlott.

• A csak hullámos pengéjû kés érdekessége, hogy élének mindkét oldala hullámos csiszolású. Ennek okán leheletvékony szeletek, például sonka vagy omlós tészták, piskóták vágására alkalmas.

A speciálisak

• Az ívelt, szabja alakúak a zöldségek, gyümölcsök hámozását könnyítik meg, emellett garnírozáshoz, díszítéshez is kiválóak.

• A rövid, erõs pengéjû zöldséges kés a zöldségek, gyümölcsök hámozására, darabolására nagyszerûen megfelel.

• A hegyes, éles pengéjûek a sovány hús spékelésétõl a zöldséghámozásig sokoldalúan használhatók.

• A villás hegyû, fûrész fogazatúakkal amellett, hogy a kemény héjú, ám puha húsú zöldségek, gyümölcsök remekül szeletelhetõk, a szeletek a villás heggyel könnyedén tálalhatók is.

• Az erõsen hullámozott pengéjû kések a zöldségek, gyümölcsök, sajtok stb. dekoratív szeleteléséhez alkalmasak.

• A nagyon keskeny, rendkívül hajlékony pengéjûek a csontozást segítik.

• Az igen hajlékony, lekerekített hegyû és oldalú, széles pengék omlettek, palacsinták fordítására, valamint lágy tészták, krémek simítására használatosak.
(forrás: Lakáskultúra)


2005.03.18

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok