HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Fogamzásgátlás > Hódít az antibébi tapasz!

t: 4895

Hódít az antibébi tapasz!

Európában először Németországban debütál az az újfajta fogamzásgátló, amelyet az amerikai TIME magazin a 2002-es év legjobb találmányai közé sorolt. A találmány persze atekintetben egyáltalán nem forradalmi, hogy ez a fogamzásgátló is még mindig nők számára lett kifejlesztve. Mégis az Egyesült Államokban egy évvel ezelőtt forgalomba hozott antibébi tapasz óriási népszerűségnek örvend a tengerentúli nők körében.

Az "Evra" nevet viselő új fogamzásgátló megoldás egy aprócska, nagyjából gyufásskatulyányi testtapasz. Nagy előnye a naponta szedett tablettákkal szemben, hogy mindössze hetente egyszer kell cserélni, vízálló, és igen vékony. A tapasz ugyanannyi ösztrogént és progeszteront juttat a szervezetbe a bőrön keresztül, mint a hagyományos fogamzásgátló tabletták. A véráramba került hormonok ugyanúgy fejtik ki tehát hatásukat, mint a korábbi fogamzásgátló hatóanyagok is. A tapasz használata teljesen biztonságos, kialakítása csak egynapi hormonadag szervezetbe juttatását teszi lehetővé 24 óra alatt.

A nőgyógyászok véleménye szerint a megoldás vonzereje egyrészt abban rejlik, hogy a tapasz diszkréten elhelyezhető, másrészt pedig a heti egyszeri csere miatt nagyon rugalmas életmódot tesz lehetővé. Természetesen, hiszen a hagyományos antibébi tablettákhoz hasonló megoldás az Evra is, így a mellékhatások is ugyanazok.

Természetesen az Evra, akárcsak a legtöbb fogamzásgátló, nem általánosan javallott szer, mielőtt valaki használná, feltétlenül forduljon szakorvoshoz, hiszen bizonyos hormonkészítményekkel, antibiotikumokkal együtt szedve a fogamzásgátlók akár veszélyesek is lehetnek, noha nem életveszélyesek.

(tantra)

2005.07.11

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok