HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Fogamzásgátlás > Néhány szó a fogamzásgátlókról

t: 6494

Néhány szó a fogamzásgátlókról

Mára már szinte divattá vált, hogy a fiatal - olykor tízes éveinek elején tartó - lányok is felíratnak maguknak fogamzásgátlót. Gyakran még a nőgyógyászok is ajánlják a menstruáció szabályozására, pedig az idejekorán adagolt hormon-bomba egyáltalán nem biztos, hogy egészséges.

Felíratják a lányok maguk is, mert olyan nőiesen felnőttes; hátha nagyobb lesz a mellük, hátha a felszednek egy pár kilót, meg különben is: a barátnő is szedi. Hatalmas hibát követnek el, amikor el sem mennek a nőgyógyászhoz, hanem "csak úgy" felíratják a körzeti orvossal, vagy - még rosszabb - lopják a receptet.

Néhány tudnivaló

Azért mégsem tudom megállni, hogy néhány fontos információt ne tegyek közzé. - Nem biztos, hogy minden lánynak jó ugyanaz a tabletta. A hatás függ a méh fejlettségétől és a testalkattól is. Tehát ehhez vizsgálat kell.
- Nem érdemes felíratni azoknak, akiknek még nincs RENDSZERES szexuális életük. Azért tök felesleges bekapkodni a bogyókat, mert kéthavonta valami összejön.
- Azoknak viszont feltétlenül ajánlott, akik felelőtlenül, csuda tudja mikor és kivel létesítenek kapcsolatot.

A szedéssel kapcsolatosan:

- Ha elfelejtette valaki a megszokott időpontban bevenni a tablettát, az 12 órán belül következmény nélkül pótolható, de utána már nem. Két-három nap kimaradás után teljesen bárgyú dolog bekapni az elmaradt hármat egyszerre, hogy legalább szám szerint stimmeljen. Ez kábé olyan, mintha lyukas lenne az óvszer...

Van más lehetőség

- Ha hányás vagy hasmenés lép fel, akkor az aznapi adag KIMENT A SZERVEZETBŐL, tehát azonnal pótolni kell. Ha a rossz állapot több napig tart, akkor az aktuális havi fogamzásgátlás tönkrement, feltétlenül másképpen kell védekezni. Éppen ezért mindig legyen egy tartalék doboz, hogy a megfelelő szintű pótlás megoldott legyen.
- Ha valaki beteg és antibiotikumot kap, akkor tudomásul kell venni, hogy AZ ANTIBIOTIKUM MEGSZÜNTETI A FOGAMZÁSGÁTLÓ HATÁSÁT! Erről még sok körzeti orvos sem tud!

Aminek nem örülnek a gyártók: Nagyon sok lány, felnőtt nő jelentkezik szakrendelésen orgazmus-zavarral, illetve libidó-csökkenés miatt. Sokáig mi sem jöttünk rá, hogy a legtöbb esetben ennek éppen a fogamzásgátló szedése az oka. Néhány fogamzásgátló ugyanis totális hatású, azaz nemcsak a megtermékenyítést lehetetleníti el, hanem a vágyat is megszünteti! (Ez aztán igen! Ez az igazi!? Nem!?)

Ilyenkor ideiglenesen abba kell hagyni a tabletta szedését, és sürgősen más módszerről kell gondoskodni. (Nem kell belehalni 2-3 hónapos óvszeres védekezésbe!) Ha a vágy visszatér, akkor egészen biztos, hogy a gyógyszer volt az ok. A továbbiakban másik tablettával kell kísérletezni. Ha ugyanaz a mellékhatás, akkor pedig le kell mondani a hormonális fogamzásgátlásról, vagy bele kell törődni, hogy nem lesz baba, de szex sem!

A legtöbben azt hiszik, hogy csak ez van, illetve ez a legkényelmesebb. Tévedés! Vannak már más módszerek is - nyugaton már védik a fiatal lányokat a hormonok támadásától, és figyeljék meg, a nőgyógyászok sem szívesen adnak bogyót saját lányaiknak. Lehet már kapni nagyon jó hatékonyságú és összetételű hüvelygolyókat, amik vegyi úton hatnak, ugyanolyan biztonsággal, mint a tabletta vagy az óvszer.

Ha a vágy csökkent, akkor is van segítség: hormon nélküli tablettát és homeopátiás szereket is lehet kapni, ami tuningolja a nőket.

Nem biztos, hogy minden, nőknél fellépő vágyhiány kóros. Lehet, hogy a lánnyal előtte veszekedtek, leszidták, kicikizték. Ez is totális vágyhiányt okozhat. Lehet, hogy valami nagyon fárasztó fizikai munkát végzett. A férfiakkal ellentétben a nőknél ez sokszor kizárja a szexre való hajlandóságot.

Sokszor a vágy és orgazmus hiányának hátterében rossz női maszturbációs szokások állnak. Nem hiszik, hogy a nők mit ki nem tudnak találni! Olyan trükkjeik vannak, hogy hallgatásukkor az én szemem is kikerekedik.

Gyakran úgy érik el a kéjt maguknál, hogy valamilyen módon jócskán összeszorítják a combjukat, párnát, takarót szorongatnak közötte, ráadásul hason fekve. No, ezt hogyan lehet átírni egy férfival való együttlétre? Sehogy!

Utószóként megjegyzem, hogy a férfiaknak még nem találtak ki fogamzásgátlót. Ugyanis bárhogyan is kísérleteznek, mindig kiderül, hogy a potenciát is negatívan érinti a csodaszer.

Azaz a hatás totális: se szex, se gyerek.

(tantra)

2005.07.11

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok