HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Body building > Gyakorlatok az alkar edzésére

t: 7323

Gyakorlatok az alkar edzésére

Csuklóhajlítás

A csuklóhajlítás az alkarhajlító izmokat dolgoztatja meg. A gyakorlatot ülve végezze, alkarját nyugtassa a térdén, vagy egy padon tenyerét felfelé tartsa. A kézfejének szabadon kell mozognia. Arnold Schwarzenegger szorosan összezárja a térdét a gyakorlat alatt, más sztárok inkább kényelmesen, egymástól 30-45 centire tartják könyöküket. Csak a csuklója mozgatásával hajlítsa felfelé a súlyt, amíg az alkar teljesen össze nem húzódik. Lassan engedje vissza a súlyzót, és azt is megteheti, hogy az ujjait is kiegyenesíti egy kicsit, de ez nem feltétlenül szükséges.

Fordított karhajlítás

Álljon egyenesen, kezeiben fogjon egy kétkaros súlyzót, vállszélességnél valamivel szélesebb fogással Lógassa le szabadon a karját, könyöke legyen az oldalán, a rudat felsőfogással markolja. A karhajlítás végzésekor a csuklóját tartsa egyenesen, egy vonalban az alkarral, és a könyökei is maradjanak behúzva. Engedje vissza a súlyt és ismételje a gyakorlatot. A gyakorlat hatása az alkar felső részén, a könyök közelében fogja érezni.

Fordított csuklóhajlítás

Ezt a gyakorlatot ugyanúgy kell végezni, mint a normál csuklóhajlítást, azzal a különbséggel, hogy tenyérnek lefelé kell néznie, és nem felfelé. Ennél a gyakorlatnál, a csuklóhajlításnál használt súlynak a felét sem fogja bírni, használni. A legtöbben kényelmesebbnek tartják, ha karjaikat legalább 30 cm-re tartják egymástól.


2005.03.08

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok