Kedves Olvasó!
A könnyed leves után magyaros ízeket kínálok, nem mást, mint aprópecsenyét újburgonyával. Befejezésül egy finom desszerttel gazdagítom a mai ebédet. A menü 1110 kcal/fő értéket tartalmaz. Vidám és örömteljes vasárnapot kívánok!
Fásy Ádám
Kapros cukorborsóleves metélt tésztával (180 kcal/fő)
Hozzávalók (4 személyre)
• 20 dkg cukorborsó
• 15 dkg metélt tészta
• 1 cs. kapor
• 1 dl tejszín
• 2 dkg vaj
• só
Elkészítési mód: A tésztát 8 dl enyhén sós vízben megfőzzük, majd hozzáadjuk a vajon megdinsztelt finomra vágott kaprot és a zöldborsót. Készre főzzük, azután tejszínnel dúsítjuk. Forrón tálaljuk.
Magyaros aprópecsenye újburgonyával (650 kcal/fő)
Hozzávalók (4 személyre)
• 60 dkg sertésszűzérmék
• 2 db kápia paprika,
• 2 db zöldpaprika
• 2 db paradicsom
• 1 fej vöröshagyma
• 1 g. fokhagyma
• 2 dkg kalocsai őrölt paprika
• 1 kg újburgonya
• 5 dkg mangalicazsír
• só, bors, kömény
Előkészítés: A szűzérmét, a hagymát kockákra, a zöldpaprikákat hosszára, a fokhagymát karikákra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk és megtisztítjuk. Az újburgonyát meghámozzuk.
Elkészítési mód: Zsíron a hagymát és a paprikákat megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, a paradicsomot, a fokhagymát, meghintjük őrölt paprikával, amikor elolvad, összekeverjük. Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát. Kevés vízzel felöntjük, és lassú tűzön készre főzzük. Hagymarózsával és újhagymával díszítjük.
Túrós gyümölcsszelet (280 kcal/ fő)
Hozzávalók a tésztához (4 személyre)
• 5 db tojás • 10 dkg liszt
• 2 ek. porcukor
• 1 t. vaníliás cukor
• 1 t. sütőpor • 4 ek. olaj
Elkészítési mód: A cukrokat, az olajat és a tojásokat simára keverjük, hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, majd az egészet összedolgozzuk. Kivajazott sütőedényben egyenletesen elsimítjuk, és 170 °C-os előmelegített sütőben megsütjük, majd ha kihűlt, kettévágjuk.
Hozzávalók a túrókrémhez (4 személyre)
• 30 dkg túró • 2 dl tejföl
• 1 dl tej • 20 dkg cukor
• 1 t. vaníliás cukor
• 1 t. vaníliás puding
• 1 db citrom
• 3 tojás • 2 dkg vaj
Elkészítési mód: A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a pudingport, tejjel felöntjük és felforraljuk, majd belerakjuk a túrót, a tejfölt, a cukrokat, a simára kevert tojássárgáját, a citrom levével ízesítjük és krémesre főzzük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a langyos krémhez, majd kétfelé osztjuk. A piskótalap egyik felére egyenletesen elterítjük, majd a másik piskótalappal befedjük, és a krém másik felével beterítjük, tortakéssel elsimítjuk. Hűtőbe rakjuk.
Blikk.hu