Kedves Olvasó!
A levest követően, a főétel mellé vadrizst kínálok, amelyet leginkább Kínában kedvelnek, de mára már hazánkban is népszerű lett. A menüt mogyorós golyókkal koronázom meg, amely igazán kedvez a háziasszonyoknak, hiszen nem kell a sütéssel bajlódni. Elkészítésébe akár a gyermekek is bekapcsolódhatnak. A mai menüsor 1220 kcal/fő értéket tartalmaz!
Jó munkát és jó étvágyat kívánok!
Fásy Ádám
Vargányás húsgombócleves
Hozzávalók (4 személyre)
10 dkg darált marhacomb
10 dkg darált császárszalonna
10 dkg darált vargányagomba
1 db zsemle
½ dl tej
1 db tojás
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 cs. petrezselyemzöld
15 dkg zöldbab
½ fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
só, őrölt bors
Elkészítési mód: A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, a darálékokat, valamint a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, zsírjára pirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a tejben áztatott zsemlével, a tojással, a finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal ízesítjük, és nedves kézzel gombócokat készítünk belőle. Menet közben olívaolajon a tisztított kockázott zöldségeket és a darabolt zöldbabot lesütjük, 1l vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük, és belerakjuk a gombócokat, azután lassú tűzön készre főzzük.
Sült pulykamell vadrizzsel és roppanós zöldségekkel
Hozzávalók (4 személyre)
60 dkg pulykamell
30 dkg vadrizs
1 db cukkini
1 cs. spárga
1 db kaliforniai paprika
1 db fehér paprika
2 ek. olívaolaj
só
Elkészítési mód: A pulykahúst megsózzuk, és egészben mind a két oldalát lassú lángon kevés olívaolajban megsütjük. A vadrizst 1l, enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsurgatjuk. A zöldségeket olívaolajon roppanósra pirítjuk. Tálalásnál a sült húst egyenlő részekre felszeleteljük, formával kiöntjük a vadrizst, és esztétikusan mell
Mogyorós kókuszgolyó
Hozzávalók (10 személyre)
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
2 t. vaníliás cukor
1 mk. rumaroma
20 dkg kókuszreszelék
1 dl tej
20 dkg tört mogyoró
Elkészítési mód: A darált kekszet a puha vajjal, a cukrokkal, a kókuszreszelékkel, a rumaromával összekeverjük. A tejet forraljuk, és annyit öntünk hozzá, hogy könnyen formálható legyen. Nedves kézzel a masszából golyókat formálunk, és egyenként megforgatjuk őket a tört, pirított mogyoróba. A kész kókuszgolyókat fóliával letakarjuk, és fogyasztásig hűtőbe tároljuk. Kivivel díszítve tálaljuk.
blikk