HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Túl sok a vendég? Készíts svédasztalt!

t: 4351

Túl sok a vendég? Készíts svédasztalt!

Ha több vendéget vársz, mint ahányan körbeülhetnék az asztalt, vagy egyszerűen csak fesztelenebbé és kötetlenebbé tennéd az étkezést, készülj állófogadással!

A terítő érjen a földig.

Az asztaldísz bármilyen lehet, hiszen nem fogja zavarni a beszélgetést.

A főfogások hidegtálak és falatkák legyenek. Ne szerepeljen a menüben se leves, se főzelék, se késhasználatot igénylő hús vagy egyéb fogás.

Az említett ételek az asztal középére kerüljenek, kisebb tálakban, míg a tányérokat a sarkoknál helyezd el, egymásra pakolva.

A közelükbe tedd az evőeszközöket, egymás mellé fektetve azokat.

Ha van elég hely, inkább több kisebb tányér-, evőeszköz- és ételcsoportot képezz, hogy kényelmesen lehessen szedni, és ne alakuljon ki tömeg egy-egy helyen.
A szalvétákból is készíts kis szigeteket.

Ne feledkezz meg a szeletelt kenyérről, a pékáruról sem! Hogy ne száradjanak ki, textilszalvétával takard le a több pontra kitett kosárkákat.

A poharak, italok külön asztalra kerüljenek, szigetszerűen elrendezve.



blikk

2012.12.26

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok