Próbáld ki a népszerű amerikai süti, a csokis cookie egészséges változatát, amit cukorbetegek is bátran fogyaszthatnak!
Hozzávalók (25db nagy kekszhez):
2.5 dl-es bögrével mérve
3 bögre teljes kiőrlésű liszt
1.5 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 tk só
24 dkg hideg vaj
2 bögre Nyírfacukor
2 tojás
2 tk vaníliaaroma
20 dkg étcsokoládé kis darabokra vágva
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy nagy tepsibe sütőpapírt terítünk. A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk. A vajat lassú fokozaton kb. 2 perc alatt kikeverjük a Nyírfacukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és ezekkel is jól elkeverjük, majd a végén a vaníliaaromát is hozzáadjuk.
Ha kész, a liszttel eldolgozzuk, a végén pedig a csokidarabokkal is jól elkeverjük úgy, hogy egyenletes tésztát kapjunk. Evőkanálnyi adagokat kis gombóccá formázunk, és a sütőpapírra tesszük úgy, hogy kb. 3 ujjnyi helyet hagyunk közöttük, hogy megnőhessenek. Egy lisztbe mártott villával lenyomkodjuk a gombócokat, így kis csíkok lesznek rajtuk és kicsit ki is lapulnak. 18 percig sütjük őket, míg egyenletesen aranybarnára sülnek. Amikor kivesszük a sütőből, még kicsit puhák, hűlés közben szilárdulnak meg, ezután fogyaszthatjuk. Bedobozolva sokáig eláll!
Blikk