HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Paradicsom és kenyér még nem volt ilyen jó

t: 4412

Paradicsom és kenyér még nem volt ilyen jó

Ezen a héten olyan egyszerűen elkészíthető ételeket mutatunk be, amelyek egészségesek, és nyugodt szívvel ajánljuk bárkinek. Most az olasz Bruschetta Andalúz változatát készítettük el. A hagyományos is nagyon finom, de a dél-spanyolországi változata különlegesebb, gazdaságosabb és egyszerűbb a szervírozása is. Kicsit talán macerásabb elkészíteni, de ezt a változatot hétköznap is eheti, mert nem fog a fokhagymától bűzleni. Ráadásul ennél a megoldásnál még az is szuper, hogy sokkal kevesebb olajat kell hozzá felhasználni mint a testvérénél, tehát egészségesebb is.

Amire szüksége lesz

kifli vagy bagett felkarikázva
öt-nyolc paradicsom
oregánó
friss bazsalikom
fokhagyma
egy kevés só
kókuszolaj

Először tisztítsa meg a fokhagymákat és nagyon kevés kókuszolajon kezdje el pirítani. Amikor aranysárga, tegye rá a felszeletelt paradicsomokat (körülbelül a meglévő mennyiség felét) és éppen annyi vizet, hogy ne égjen meg a fokhagyma. Fedő alatt addig párolja ameddig szét nem esnek a paradicsomok, majd adjon hozzá két csipet morzsolt oregnót és három-négy nagyobb levelű friss bazsalikomot és az egészet rottyantsa össze. Ezután vegye le a tűzről és turmixolja össze az egészet egy kézi-mixerrel és tegye ki a teraszra, ablakba hűlni. Amíg a paradicsomszósz hűl, vágja apró kockákra a maradék paradicsomot és keverje össze a szintén aprított bazsalikommal és a morzsolt oregánóval. Amikor a szósz kihűlt, keverje bele a kockázott paradicsomot, borsot és sót. Tálaláskor kanalazza a paradicsomot pirított bagettre vagy kiflire és díszítse friss bazsalikommal.



index

2012.11.15

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok