HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Érdekességek > Készítsen tökmagos csirkét, ha fogyni szeretne

t: 5452

Készítsen tökmagos csirkét, ha fogyni szeretne

Ezen a héten olyan egyszerűen elkészíthető ételeket mutatunk be, amelyek egészségesek, és nyugodt szívvel ajánljuk bárkinek. Ezúttal a „rántott” csirke gluténmentes, tojásmentes változatát, a tökmagban sütött csirkemellet készítettük el.



Ez sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a klasszikus rántott hús, és még finom is. Fogyókúrás étrendbe is tökéletes, és mivel búzaliszt, zsemlemorzsa (glutén), és tojás sincsen benne, speciális diétákba is beilleszthető.

Amire szüksége lesz

Marinált paradicsom:

250 dkg koktél- vagy cseresznye-paradicsom
Egy evőkanál olívaolaj
Fokhagyma
Egy csipet só
Egy csipet citrombors
Fél/egész citrom
Friss bazsalikomlevél
40 ml tárkonyecet
70 ml víz

Vágja fel a citromot és a fokhagymát, és dinsztelje meg olajon. Amikor aranyszínű a fokhagyma, tegye a serpenyőbe a paradicsomot, a kevés sót, borsot. Az egészet lefedve párolja három-öt percig, de figyelje a paradicsomokat, hogy ne essenek szét. Ezután adja hozzá a tárkonyecetet, a vizet, és vegye le a tűzről. Akkor adja hozzá a bazsalikomleveleket, amikor már kihűlt.

Ha marad a köretből, és szívesen eltenné, befőttes üvegben hetekig eláll, de lepje el a folyadék, amiben főtt, vagy ha az nem elég, adjon hozzá kellő mennyiségű olívaolajat.



Tökmagos csirke:

35 dkg csirkemellfilé
egy kevés só
citrombors
fűszerek (én az indiai garam masalát használtam)
két evőkanál tejföl
tíz dkg tökmag
egy evőkanál olívaolaj/kókuszolaj
rukkola, spenót, vagy bármilyen friss, nyers zöldköret

A megtisztított csirkemellet vágja ujjnyi csíkokra, és a só kivételével pácolja be a fűszeres tejfölbe két órára. A tökmagot törje durvára, és forgassa meg benne a pácolt húscsíkokat. Közepes hőfokon párolja a száraz serpenyőben, majd egy evőkanál olajon süsse barnára. Tálaláskor rukkolasalátával, spenóttal és marinált paradicsommal kínálja.

Vigyázat!! A csirkemell ugyan gyorsan megsül, de addig is vigyázzon arra, hogy a tökmag ne égjen meg. Ugyanilyen fontos, hogy nem szabad rommá sütni, mert akkor kiszárad, és teljesen élvezhetetlen lesz!

index

2012.11.14

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok