HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szépségápolás > 6 hasznos tipp, mellyel télen is gyönyörű, hidratált bőre lehet!

t: 5219

6 hasznos tipp, mellyel télen is gyönyörű, hidratált bőre lehet!

A téli meghitt hangulat, a mesés havas táj, a karácsonyi vásárok fényei, a forró tea mellett a hideghez hozzátartozik bőrünk fokozott igénybevétele is. Arcunk kipirosodhat, bőrünk berepedezhet, kézfejünket kifújhatja a szél. Jó hír, hogy van megoldás a zord időjárás ellen! Megfelelő bőrápolási praktikákkal kivédhetjük a kellemetlen tüneteket. Eláruljuk a titkot, hogyan!

1. Hidratálás gyakran és változatosan!

Az egyik legfontosabb feladatunk télen bőrünk hidratálása! A hidratált bőr egészségesebbnek és fiatalabbnak néz ki. Mennyivel jobban érezzük magunkat akkor, ha a bőrünk selymes, finom tapintású, nem fakó, egészséges színe van, és rugalmas, ugye? Ami viszont az esztétikai szempontoknál is lényegesen fontosabb, hogy a bőr a szervezet első számú védelmi rendszere. A száraz bőr gyakran repedezett, így a különböző allergének is könnyebben be tudnak hatolni a mélyebb rétegekbe. A másik, hogy a szervezetben található nedvesség 20 százaléka csak úgy elillanhat a száraz, berepedezett bőrön keresztül. A téli hidratáláshoz viszont más készítményekre van szükség, mint nyáron.

Télen általában száraz és hideg a levegő, ezért ilyenkor inkább gazdagabb, sűrűbb textúrájú, zsíros, olajos készítményekre van szükség. Fontos, hogy a sminkelés előtt készítse elő az arcbőrt, és mindig használjon hidratáló arckrémet, erre kerülhet a hidratáló alapozó, amely nemcsak jó fedést ad, hanem meggátolja, hogy a bőröd kiszáradjon. Naponta többször is használjon kézkrémet, és minden fürdés után kendje be a testét testápoló krémmel vagy testvajjal!

2. A forró fürdőket kerüljük!

A hideg ellen a leghatásosabb megoldás a forró fürdő tűnik, mely lelkünket is átmelegíti. Azonban bármennyire is jólesik egy kád forró vízben áztatni átfagyott tagjainkat, vagy hosszasan a zuhany alatt állni, miközben zubog a testünkre a forró víz, ezekről inkább mondjunk le a bőrünk érdekében! A forró víz ugyanis rossz hatással van a bőr vízmegtartási képességére. Télen legyen a fürdési idő rövidebb, és a forró helyett inkább meleg vizet használjon! Nem kell lemondania a kádban való relaxálásról sem - csak öntsön a meleg (nem forró!) vízhez fürdőolajat, és ne feledkezzen meg a testápolásról!3. Figyeljünk a napvédelemre!

A fagyos idő ellenére a káros UV-A- és UV-B-sugárzás sem szűnik, csak nem olyan erős, mint nyáron. Ha tudja, hogy hosszan lesz a levegőn, és szép, derűs az idő, kötelező fényvédő krémet használni! Sportboltokban, drogériákban lehet kapni olyan téli naptejet, amelyet kifejezetten a hideg és szeles időjáráshoz fejlesztettek ki. Síeléskor elengedhetetlen!

4. Fókuszban az ajakápolás!

Sminkeléskor nemcsak a hidratáló alapozó használata ajánlott, hanem a hidratáló ajakbalzsam is. Az ajkak bőre sokkal finomabb és érzékenyebb, mint a többi bőrfelület az arcon, ezért könnyebben kiszárad és berepedezik. Sminkelés előtt külön figyelmet kell szentelnie az ápolására: mindig használjon olyan szőlőzsírt, melyek nemcsak sugárzó színnel, de gazdagon ápoló összetevőkkel is rendelkeznek!

5. Bőrradírozás, a hidratálás alapja!

A testápolás és az alapozás előtt (persze a tisztálkodás után), a rendszeres bőrradírozás az, ami segít eltávolítani a bőrről az elhalt hámsejteket. A bőr így nemcsak frissebb és ragyogóbb lesz, de a pórusok felszabadulnak, és a tápanyagban gazdag hidratálók is könnyebben és mélyebbre szívódnak fel. Mindig a bőrtípusnak megfelelő terméket válasszon, mert az nem fogja kiszárítani bőrét!

6. Kesztyű, a fontos és trendi kiegészítő!

Kezünk védelme kiemelkedően fontos, mert elég csak elszaladni a sarki boltba és hazahozni a szatyrot, máris vörös, kiszáradt és viszketős lesz a kezünk bőre. A kézfej bőre szintén vékonyabb, mint a test többi részén lévő bőr, és kevesebb faggyúmirigy található ezen a területen, ezért sokkal gyorsabban megviseli a téli időjárás. A kézkrémek mellett ne feledkezzen meg a kesztyűről sem! Amikor csak teheti, viselje ezt a praktikus és divatos kiegészítőt!

Szuperalak.hu

Ha tökéletes megoldást keres a téli hideg ellen, válassza gazdagon hidratáló Shea vaj arckrémünket, mely gondoskodik bőre táplálásáról, és tökéletesen véd a hideg ellen!

Ismerje meg a fiatalos, ápolt bőr erejét a Shea vaj hidratáló arckrémmel!

www.szuperalak.hu/termekek/bor_korom_hajapolas/5_olajesshea_vaj_hidratalo_arckrem_uj.html


2012.10.30

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok