HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Csípős, boros és mézes

t: 4228

Csípős, boros és mézes

Kedves Olvasó!

A mondás szerint a halászlé úgy jó, ha nem tudja az ember, hogy forró-e vagy csípős. Ami viszont biztos: mai halászlevünk alapanyagául a Silver Major halastavából frissen kifogott halak szolgálnak. Főételünk húsát jóféle fehérborral, egy kis rizlinggel locsoltam meg. A csokis-mézes desszertet málnaszemekkel díszítettem. A menü 1450 kcal/fő értéket tartalmaz.

Jó étvágyat kívánok!

Fásy Ádám

Halászlé Silver módra

Hozzávalók (4 személyre): • 50 dkg halaprólék • 15 dkg haltej • 15 dkg halikra • 20 dkg harcsafilé • 20 dkg pontyfilé • 30 dkg burgonya • 5 db paradicsom • 3 db paprika • 1 db erős zöldpaprika • 1 gerezd fokhagyma • 2 fej vöröshagyma • 5 dkg kalocsai őrölt pirospaprika • só, bors



Elkészítési mód: A harcsafilét és a pontyfilét felkoc­-kázzuk és besózzuk. 2-3 óráig hűtőben állni hagyjuk. A tisztított hagymát, a fokhagymát, a paradicsomot és a paprikákat apróra vágjuk, és egy fazékba feltesszük főzni a halaprólékkal együtt. Meghintjük őrölt paprikával, sóval, borssal ízesítjük, és 2 l vízzel felöntjük. Lassú tűzön kb. 1,5 órán keresztül főzzük, majd sűrű szitán keresztül áttörjük, leszűrjük. A halászlébe belerakjuk a kockázott, filézett halakat, a haltejet és a halikrát. Kb. 15 perc alatt készre főzzük. Forrón tálaljuk, aki szereti, zöld erős paprikával plusz­erőt adhat neki!

Rizlinges-mézes csirkemell vajas párolt zöldségekkel

Hozzávalók (4 személyre): • 60 dkg csirkemell • 2 dl száraz fehér rizlingbor • 2 ek. méz • 2 ek. olívaolaj • 5 dkg vaj • 80 dkg vokzöldség (mirelit) • só, fehér bors



Elkészítési mód: A 2 db egész csirkemellet négyfelé osztjuk. Olívaolajjal bedörzsöljük, sóval, fehér borssal ízesítjük, és teflonserpenyőben alacsony lángon mindegyik oldalát megsütjük, menet közben, hogy ne legyen száraz, fehérborral locsolgatjuk. Mézzel bekenjük, és aranybarnára pirítjuk. A vokzöldségeket enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd a felhevített vajon fedő alatt rövid idő alatt megpároljuk. A csirkemellet felszeleteljük, és ízlésesen tálaljuk a zöldségekkel.

Csokis-mézes kocka

Hozzávalók (10 személyre): Tésztához: • 50 dkg liszt • 10 dkg cukor • 5 ek. méz • 2 db tojás • 5 dkg vaj • 1 dl tej • 1 tk. szódabikarbóna • 1 t. szalakáli Töltelékhez: • 2 csomag csokis pudingpor
• 6 dl tej • 15 dkg porcukor • 25 dkg Ráma • 3 ek. méz



Elkészítési mód: Tészta: A lisztet a szódabikarbónával és a szalakálival kétszer átszitáljuk, és a tészta hozzávalóival összegyúrjuk. Négyfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük, és a tésztalapokat egyenként 180 °C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.

Krém: A csokis pudingport a cukorral, a mézzel és 2 dl tejjel simára keverjük, majd a megmaradt tejjel krémesre főzzük, azután lehűtjük. A margarint botmixerrel felhabosítjuk és a krémmel összekeverjük. A lapokat egyenként megkenjük a krémmel, és egymás tetejére helyezzük. A tetejét is bevonjuk a csokis krémmel, és tálalás előtt hűtőbe rakjuk. Kockára vágva, szőlővel és málnával tálaljuk. A tetejét tejszínhabbal díszítjük és egy-egy szem málnával koronázzuk meg.

blikk.hu

2012.09.30

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok