HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > IT > Hardver > Egyre alacsonyabb az ssd-k átlagára

t: 5110

Egyre alacsonyabb az ssd-k átlagára

A merevlemezek árai stagnálnak a tavalyi thaiföldi árvizek miatt, az ssd-k ára azonban gyorsan csökken. A Tech Report megvizsgálta a háttértárak átlagos árát és kiderült, hogy egyes ssd-k gigabájtonkénti ára már egy dollár alatt van.

Az OCZ, Corsair és Crucial árai nagyot estek, a nagyobb ssd-k, a 240 és a 256 gigabájtosak ötven százalékkal kerülnek kevesebbe idén. A Samsung 830 Series modelljei eleve alacsonyabb árról indultak, így kisebb volt az áresés. Egyedül az Intel 320 Series árai tartják a szintet, az újabb 520 Series pedig jóval drágább, mint a többi gyártó term

Összességében az ssd-k ára 48 százalékkal esett, sok modell gigabájtonkénti ára már egy dollár alatt van, mely akár a hdd-k versenytársaivá is teheti ezeket. Ugyanakkor a gyorsabb és jobb minőségű ssd-k ára még mindig jóval drágább. Magyarországon 20-30 ezer forint között lehet megvásárolni az 1-2 terabájtos hdd-ket, ssd-t ilyen árkategóriában 128 gigabájtosat sem kapunk, jóval harmincezer felett van még az áruk.

Ha a megbízhatóságot és a teljesítményt nézzük, akkor a hdd-k még mindig jóval olcsóbbak, mint a hasonló minőségű ssd-k, az egy terabájtos hdd-k nagyjából száz dollárba, vagyis gigabájtonként 10 centbe kerülnek. Az is igaz, ha ilyen ütemben folytatódik az ssd-k árzuhanása, akkor néhány éven belül már jóval elérhetőbbek lesznek szélesebb rétegeknek is.

index

2012.06.25

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok