HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szex > Mivel maszturbáltak a nők 1910-ben? Megmutatjuk!

t: 5756

Mivel maszturbáltak a nők 1910-ben? Megmutatjuk!

San Fransisco mindig is a nyitottságáról volt híres az Egyesült Államokban, de lakói még így is meglepődtek, amikor kiderült: vibrátormúzeum nyílik városukban.

A különleges kiállítást április 12. óta láthatják az érdeklődők, a gyűjtemény az 1800-as évek második felétől az 1970-es évekig mutatja be a női örömszerzés céljából készült eszközöket.A kiállított tárgyakat egy szexbolt ajánlotta fel, mely már 1977 óta gyűjti a régi vibrátorokat. „Minden üzletükben volt egy-két darab, melyet megcsodálhattak a vásárlók, de a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy egy helyen jobban mutatnak" – mesélte a The Huffinton Postnak Carol Queen szexológus, a múzeum kurátora.

A múzeum az egyik üzlet hátsó részében kapott helyet, és ingyenes, persze nem véletlenül. A szexbolt működtetője ugyanis azt reméli, hogy ezzel a gesztussal feldobja az üzlet forgalmát.Bár a régészek már több ezer éves, kőből vagy fából készült dildókról is tudnak, a gyűjtemény legrégebbi darabja egy 1890-ben készült vibrátor. A 19. században persze ezeket az eszközöket még nem feltétlenül a szexuális örömszerzésre használták, az orvosok sokszor a „hisztériát" kezelték vele, de akadtak más állítólagos előnyei is. „Volt, aki a TBC-t gyógyította vele, mások a vérkeringés javítására írták fel betegeiknek" – mesélte Carol Queen.A gyűjteményben egészen különleges darabok is helyet kaptak. Van például egy kézzel töltős változat áram nélküli háztartásokba, és egy 60-as években készült darab, mellyel eredetileg a borbélyok masszírozták a vendégek fejét. Csakhogy a nők rájöttek, hogy pont ráillett az ujjukra, és máris új értelmet nyert a szerkezet. De létezik egy sűrített levegővel működő változat is, mely bizony néha nagyobbat tudott robbanni, mint a legnagyobb orgazmus.....

blikk

2012.04.25

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok