HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szépségápolás > Háromnapos szépségkúra hölgyeknek

t: 5354

Háromnapos szépségkúra hölgyeknek

Állítson össze magának egy szépségprogramot! Nem csak Valentin-napon jár önnek a kényeztetés!

1. nap

- A munkából hazafelé tartva szálljon le egy megállóval hamarabb a buszról, és gyalogoljon hazáig, vagy tegyen egy rövid sétát egy közeli nyugodt helyen, így szellőztetve ki a fejét.
- Ha elkészült a vacsora, tegyen fel egy, a hajtípusának megfelelő, tápláló pakolást.

Relaxáljon!

A meleg víz lazító hatású, így az illatos forró fürdő ideális megoldás arra, hogy este megszabaduljon a napközben felgyülemlett feszültségtől. Ne feledje azonban: az illóolajokat mindig fel kell oldani valamiben, mielőtt a fürdővízbe önti! Adjon 1 evőkanál mézhez ugyanannyi tejszínt, majd adagoljon hozzá 8-12 csepp nyugtató levendulaolajat. Ez elűzi a depressziót, sőt a fájdalmat is csillapítja. Adja az elegyet a fürdővízhez, keverje el benne, aztán feküdjön a kádba. Fürdés és szárítkozás után használjon tápláló hidratáló testápolót, a legszárazabb részekre pedig kenjen testvajat.

2. nap

- Kezdje a napot az uszodában, ahol garantáltan felfrissülhet, miközben minden izmát megmozgatja. Csak annyi hosszt tegyen meg, amennyit a fizikai állapota megenged, és azt is a saját tempójában! A lényeg, hogy a mozgás örömet okozzon, és ne a szomszéd sávban „versenyzőket" figyelje közben.
- A szaunázásnak több előnye is van, például méregtelenít, és fokozza a vitalitást.

Olajos masszázs

Ha nem tud elmenni masszőrhöz, kérje meg párját vagy az egyik családtagját, hogy masszírozza önt meg. A különböző masszázsok, amellett, hogy nyugtatnak, a vérkeringést is felpezsdítik, ezáltal növelik az oxigénszintet, energetizálnak, és segítenek ellazítani a megmerevedett izmokat. A felhasznált olajok aromájukkal hatnak a szervezetére: 50 ml bázisolajhoz keverjen 13 csepp levendulaolajat, valamint 5-5 csepp narancsvirág- és rózsaolajat.

3. nap

Készítsen arcpakolást ráncok ellen: 1 db avokádó húsát turmixolja össze 1 evőkanál tejszínnel, kenje az arcára a masszát, és hagyja hatni 15 percig.
- Minimanikűr: A kezek és körmök ápolására is szánjon legalább negyedórát!

Kényeztető lábfürdő

Elcsigázott végtagjait hozza formába a következő frissítő fürdővel. Egy lavór meleg vízbe dobjon 2 db kamillás és 1 db zöld teás teafiltert. Áztassa a lábát a gyógynövényes vízben, amíg jólesik. Közben néha körözzön a lábfejével, majd párszor szorítsa ökölbe a lábujjait.

Ne alkalmazza a házi gyógymódok receptjeit, ha bármelyik összetevőre allergiás. Mindig olvassa el az olajok használati útmutatóját.

Blikk.hu

2012.02.15

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok