Meggyes kocka
Hány személyre: 6 fő
Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók:
3 zacskó vaníliáscukor
3 dl joghurt
3 db tojás
80 g vaj
1 evőkanál sütőpor
150 g porcukor
150 g finomliszt
150 g rétesliszt
500 g meggy (befőtt)
3 evőkanál darált dió vagy apróra vágott mandula
Elkészítés módja: A vajat olvasszuk fel, öntsük egy mélyebb edénybe. Adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a joghurtot. Tegyük az edénybe a sütőporral elkevert, átszitált lisztet is, majd kézi mixerrel alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat. A tészta felét öntsük egy tálba, keverjük hozzá a diót. Mindkét tésztát alaposan dolgozzuk össze. Egy 35x25 cm-es tepsit borítsunk be sütőpapírral. Kanalazzuk bele a világos, majd halmozzuk rá a barna tésztát. A meggyet csepegtessük le, magozzuk ki és rakjuk a tésztára. Előmelegített sütőben 180 °C-on süssük 20 percig a süteményt, majd kockázzuk fel, és szórjuk meg porcukorral.
Pink.hu