Lazacfilé paradicsomsalátával
Hány személyre: 2 fő
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
2 dl fehérbor
40 dkg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 db citrom leve és reszelt héja
ízlés szerint kakukkfű
4 evőkanál olivaolaj
4 szelet lazacfilé
ízlés szerint só, bors
ízlés szerint bazsalikom
Elkészítés módja: Egy teflonserpenyőben pirítsuk meg a lazacfiléket, majd helyezzük őket olajjal kikent tűzálló tálba. Szórjuk rá a lereszelt citromhéjat, és locsoljuk meg a citrom levével, és a fehérborral. Ha van otthon kapribogyó, néhány darabot ajándékozhatsz a halacskának. Tegyük a sütőbe kb. 15 percre. Miközben elkészül a lazac, meg is csinálhatod a paradicsomsalátát. Vágd fel apró kockákra a paradicsomot, öntözd meg pár kiskanál olívaolajjal, sózd, borsozd, fűszerezd (bazsalikom, kakukkfű, oregánó) ízlés szerint.
Pink.hu