HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > IT > Biztonság > Több száz email címet tett közzé véletlenül a Google

t: 5034

Több száz email címet tett közzé véletlenül a Google

A cég új szolgáltatását, a valósidejű statisztikákat kínáló Real Time Analytics beta verzióját hirdette, és emailben értesítettek néhány száz kiváltságos felhasználót arról, hogy az elsők között próbálhatják ki az új terméket. A címzettek viszont a címeket elrejtő titkos másolat mező helyett a sima címzett mezőbe kerültek, így mindenki láthatta a másik adatait, aki kapott a levélből.

Az áldozatok számáról több információ is kering, az azonban biztos, hogy ötszáznál többen kaptak az érdekes tartalmú üdvözlő levélből. Nem tudni, hogy egy level ment ki ötszáz címzettel, vagy ekkora adagokban nagyon sok levél. Amennyiben ez a helyzet, úgy tűnik, csak ez egy tartalmazta a felhasználók email címeit.

Szerencsére a következmények nem túl súlyosak. Mindenki kapni fog néhány viccelődő emailt, készül néhány twitteres üzenet a hibáról, de körülbelül ennyi. Az esetet elsőként megíró TechCrunch egyébként ugyanezt a hibát követte el májusban. Az áldozatok pedig olyannyira nem aggódnak, hogy létrehoztak egy nyilvános Facebook csoportot "A valósidejű királyság véletlen testvérei" néven.

index

2011.10.31

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok