HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szépségápolás > Tündökölj barna bőrszínnel

t: 6603

Tündökölj barna bőrszínnel

Tündökölj barna bőrszínnel

Lassan eljön a várva várt tavasz. A rövid topok és szoknyák ideje. Ugye senki sem hordaná szívesen ezeket a ruhadarabokat fehér, sápadt bőrön?
Ha tündökölni szeretnél, már most kezdj gondoskodni bőröd egészséges barna színéről.

A tél megviseli az emberi testet, mint külsőleg és belsőleg egyaránt. A nap által nyújtott D vitamin hiánya télen sok ember számára okoz depressziót, rossz kedvet, és nem utolsó sorban sápadt, fehér bőrszínt. A barna bőrszín eléréséhez legegyszerűbb és leggyorsabb megoldásnak a szoláriumozás tűnik, azonban sajnos nem a legegészségesebb módszerek közé sorolható. A szoláriumozáskor bőrünket érintő UVA és UVB sugarak szárítják és öregítik a bőrt. Köztudott, hogy a túlzott napozás vagy szoláriumozás bőrrákot is okozhat.

Ma már rengeteg más módszer közül választhatunk a kívánt barna bőrszín eléréséhez, ami kevésbé egészségtelen. A szoláriumozás mellet nagyon elterjedt a különböző önbarnító készítmények használata, melyből rengeteg található a piacon. De hogyan is válasszuk ki a legmegfelelőbbet? Ehhez adunk egy kis segítséget.

Talán a legelterjedtebbek a különböző márkájú krémek, balzsamok és testápolók használata. Ezek a készítmények a bőr felső hámrétegét színezik be, amely azért nem káros, mert az elhalt hámsejteket barnítják be. Ezeknek a hatása azonnali barna bőrszínt eredményez, de fürdőzéskor veszít színéből és tartósságából, a barna bőrszín fokozatosan lekopik. A krémek és testápolók hátránya közé sorolható még, hogy nem tudjuk egyenletesen, szépen elkenni a bőrfelszínén, a tenyér természetellenesen, ujjak közt foltosan barna lesz. Másik hasonló termék, az önbarnító kendő, amit közvetlenül a bőrfelületen kell használni. Ezeknek a kendőknek a használatával csík és foltmentes, barna bőrszínt ígérnek, de hatásuk ezeknek a termékeknek is rövid ideig tart.De mi a helyzet a különböző önbarnító tablettákkal és kapszulákkal?

Az önbarnító tabletták és kapszulák használatával egyenletesen, az egész bőrfelület bebarnul és nem csak az a rész, amit éppen bekenünk. Nem hagy foltot, nem kell használata után rögtön kezet mosnunk. Az önbarnító tabletták és kapszulák mesterségesen serkentik a bőr pigment sejtjeit festékanyag (melanin) termelésére. A nagy mennyiségben megjelenő melanin barnává teszi a bőrt és egyben véd a napsugárzás káros hatásaitól. Magyarországon is ismert és közkedvelt termék a Beauty Sun Önbarnító tabletta. A Beauty Sun önbarnító tablettában nagy mennyiségű Béta-karotin található, amelyet növényi kivonatokból nyernek ki. A tabletta a barna bőrszínt erősíti fel azáltal, hogy stimulálja a pigmenteket. Az önbarnító tablettával természetes, barna bőrszínt érhet el már rövid időn belül, anélkül, hogy bőrét káros sugárzásnak tenné ki. Az önbarnító tablettát ajánljuk azok számára is, akik sajnos napallergiájuk miatt nem sütkérezhetnek órákig a napfényben.

Tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy a leggyorsabb, hatékonyabb és kockázatmentes barnulási mód az önbarnító tabletta vagy kapszula választása lehet.

Barnulásra fel, hosszú, kötött meleg ruhákkal pedig le. Jöhet a várva várt jó idő és nem kell szégyenkezni fehér, sápadt bőrünk színe miatt.

Csinileszel.hu

2011.04.01

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok