HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Sport > Szávay nyerte a budapesti Grand Prix-t

t: 5460

Szávay nyerte a budapesti Grand Prix-t

Szávay Ágnes nyerte a 220 ezer dolláros budapesti WTA-tornát, a GDF Suez Grand Prix-t. Ahogy tavaly, idén is a svájci Patty Schnyder ellen nyert a döntőben.

A hetedik helyen kiemelt Szávay 6:2, 6:4-gyel védte meg címét, a mérkőzés – óriási hőségben – 1 óra 25 percig tartott a Római Teniszakadémián.

A magyar éljátékos - akárcsak a szombati elődöntőben a román Alexandra Dulgheru ellen - remek tenisszel kezdett, pillanatok alatt elhúzott 5:1-re. Schnyder feltámadt, a magyar hibázni kezdett, így még közel tíz percet kellett várni az első szett megnyeréséig. Jellemző a kiélezett küzdelemre, hogy Szávay csupán a kilencedik játszmalabdáját tudta értékesíteni.

A folytatásban Szávay az ötödik játékban brékelt, de a svájci azonnal visszavette az adogatást.. A kilencedik gémben ismét a magyar jutott brékelőnyhöz, ezúttal már nem hibázott a saját adogatásánál, övé lett a meccs.

"Nagyon örülök az újabb sikernek, csodálatos volt a hazai közönség előtt játszani és bevallom, a nehéz pillanatokban, óriási előnyt jelentett számomra a buzdítás". Szávay a jövő héten a 220 ezer dollár összdíjazású, ugyancsak salakpályás prágai tornán indul, ahol szintén a hetedik kiemelt lesz.

Szávay negyedik WTA-tornagyőzelmét szerezte meg egyesben, a torna 1993 óta íródó történetében ez a második magyar siker.

index

2010.07.12

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok