HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Foci > Úgy játszunk, mint életünk utolsó meccsén

t: 4984

Úgy játszunk, mint életünk utolsó meccsén

Az eddig versenyben lévő csapatok közül Hollandia nem veszített még pontot. Ha Uruguayt legyőzik, harmadszor, 32 év után újra vb-döntőt játszhatnak.
Hollandia a negyeddöntők legnagyobb meglepetését okozva kiütötte Brazíliát a labdarúgó vb-ről, és 1978 után reális az esélye, hogy döntőt játsszon.

„Szerencsés vagyok, de nem hagyom, hogy a büszkeség túlzottan rám telepedjen. A célunkat még nem értük el, a küldetésünk, hogy világbajnokok leszünk, odébb van. A következő meccsünk veszélyes, mert Uruguay nemcsak nagy harcosokból, túlélőművészekből is áll” – nyilatkozott a holland kapitány, Bert van Marwijk a Kickernek.

Frank de Boer szerint az elmúlt két évben forradalmasították a csapat játékát.

„A 2008-as Európa-bajnokságon szétszedtük az olaszokat, franciákat, 9 ponttal mentünk tovább, aztán az oroszok ellen kiestünk. Első célunk volt, hogy a stabilitásunkat, kiegyensúlyozottságunkat visszanyerjük. Ennek köszönhető, ha rosszul is kezdünk egy meccset, akkor is nyerünk. Megtanultuk. Érett a csapatunk, egészséges belső rendszer szerint van felépítve” – mondta a kapitány segítője utalva arra, hogy 26 meccse, az oroszok elleni hosszabbításos Eb-vereség óta veretlen Hollandia.

„Ilyen csoportból sok volt, mint a miénk. Megnyertük. De hát ennél többet akartunk. Most már kimondhatjuk: mindent akarunk” – mondta Dirk Kuyt.

„Bárki láthatta Dél-Afrikában, mennyit fejlődtek a csapatok korábbi önmagukhoz képest. A miénk elsősorban abban fejlődött, hogy már nem félünk, bárkivel is kell játszanunk. Nagyon erősek vagyunk mentálisan. Nem zavar meg minket, hogy Brazíliát már legyőztünk, mert mintha életünk utolsó meccse jönne, úgy fogunk játszani Uruguay ellen” – jelentette ki a csatár.

A Hollandia-Uruguay elődöntőt kedden 20.30-kor játsszák Cape Townban, a meccs előben nézhető az Indexen.

index

2010.07.05

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok