HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Sport > Erőss Zsolt újra a csúcson

t: 5576

Erőss Zsolt újra a csúcson

RAULIS — Nincs megállás! Erőss Zsolt (41) öt hónappal balesete után újra visszatért a hegyekbe. A Hópárduc becenévre hallgató hegymászó az ausztriai Raulis melletti Sonnblick-hegyet mászta meg művégtagjával.

Megterhelő volt a napi 10 órás túra, lefelé a lábam is fájt egy kicsit, de elégedett lehetek. Amikor nekivágtunk, kérdéses volt, mennyire fogom bírni a nehéz terepet – mesélte a Blikknek Zsolt, aki végül 2800 méteres magasságig jutott társaival, a viharos szél miatt innen vissza kellett fordulniuk.

Erőss a következő hónapokban még visszatér Ausztriába, illetve részt vesz két, egyhetes erdélyi túrán is. Így készül a Himalája 8201 méteres, Cho Oyu csúcsának agusztus végére tervezett meghódítására.

– Magunk között „rehab expedíciónak" nevezzük, mert a „könnyebb" nyolcezresek közé tartozik – tette hozzá Erőss. Mint mondta, felesége is szívesen velük tartana, de pici lányuknak szüksége van az anyukájára, ezért inkább Gerda mellett marad. A hegymászó eddig összesen nyolc darab nyolcezres csúcsot hódított meg, a Cho Oyu lenne a kilencedik a sorban.

Hajdu visszatért jégcsákányáért

Erőss Zsolt egyik társa, Hajdu Péter, aki ugyancsak megsérült a januári balesetben, közben visszatért a Magas-Tátrába, és megnézte azt a sziklafalat, amelynél megindult alattuk a lavina. A helyszínen megtalálta kölcsönkapott jégcsákányát, illetve felszerelésük több darabját is.

Blikk.hu

2010.06.22

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok